Cumhurbaşkanı Gül'den 3 dönem ve adaylık açıklaması!

Cumhurbaşkanı Gül'den 3 dönem ve adaylık açıklaması!

Cumhurbaşkanı Abdullah Cumhurbaşkanı Gül'den 3 dönem ve adaylık açıklaması!Gül: 'Başbakanla bu konuları kendi aramızda konuştuk. günü gelince yapılacak açıklamaları duyarsınız.'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın Valiliği ziyaretinde AK Parti'deki üç dönem kuralının değişmemesiyle ilgili sorusu üzerine, “Başbakanla bu konuları aramızda konuştuk. Günü gelince yapılacak açıklamaları duyarsınız” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın Valiliği ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Gül, gazetecilerin, “AK Parti'nin üç dönem kuralının devam etmesine karar verildi. Bu durumda Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması kuvvetlendi. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Gül, “Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili takvimin işlediğini söyledim. Bununla ilgili tartışmalar gayet tabii. Sayın Başbakanla bu konuları kendi aramızda konuştuk. Onu söyleyeyim. Günü gelince de yapılacak açıklamaları duyarsınız” yanıtını verdi. Türkiye'deki basın özgürlüğü ile ilgili soruya da yanıt veren Gül, “Basın özgürlüğü bir memleketin, tabii ki demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden birisidir. Bu yöndeki eleştirileri hep dikkate almamızda fayda vardır çünkü Türkiye'nin üzerine herhangi bir şekilde başarılarını gölgeletmemiz lazım” diye konuştu.
"YANLIŞLAR GÖRMEZLİKTEN GELİNEMEZ"
Türk Silahlı Kuvvetlerinde paralel yapı iddialarının hatırlatılması üzerine Gül şöyle dedi: “Türkiye bir hukuk ülkesidir. Tabii ki yanlışlar, hatalar, çeşitli yapılanmalar, çeşitli faaliyetler hep olabilir. Nitekim telefon dinlemeleri, çeşitli biliyorsunuz son dönemlerde ortaya çıkan hususlar. Bütün bunlarla mücadelede hukuk devletinde hukuk mücadelesi içerisinde olur. Milli Güvenlik Kurulu da hukukla bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa'nın kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmezlikten gelinemez ama yanlışlarla da mücadeleler hukuk çerçevesinde olur. Onun için gelişi güzel herhangi bir işlem, suçu olmayan insanlara böyle bir şey söz konusu olmaz ama yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların da üstünün kapatılmasını hiç kimsenin tabii beklememesi gerekir.”

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ