Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’daki Gençlik Buluşması’nda konuştu.

Erdoğan’ın gençlere hitap ederek, "Gençler unutmayın size milletiniz bu coğrafyasındaki yeni Alperenlersiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında dilin gücünün ve inancının ne kadar önemli olduğunu belirterek, "Dilimizi kaybedersek diğer değerlerimize sahip çıkamayız. Burada çok hassas olmamız lazım. Anadiliniz unutmayın düşündüğünüz dildir. Çocuklarınıza en önce Türkçe öğretecek sonra yaşadığımız bölgedeki dili en az onun kadar öğrenmesini sağlayacağız. Artık hiçbir çocuğumuz kendisini bu coğrafyada yabancı  olarak görmesin. Dilinize, inancınıza, kültürünüze sahip çıktığınız sürece herkesin size saygı duyduğunu göreceksiniz. Belçika toplumunun asli parçası olduğunu kabul edeceksiniz sonra da göreceksiniz herkes bunu kabul edecek. Avrupa’nın hiçbir yerinde başı öne eğik kardeşimi görmek istemiyorum. Anadolu’da Diyanet tarafından hazırlanan Kürtçe Kur-an’ı Kerim’i gösterdim. HDP Eş Başkanı ne dese “Diyanet 1 tane Kürtçe baskı yaptı gönderdi’ Diyanet gerekli cevabı verdi. Diyanet İşleri Başkanılğı Ermenice Kur-an’ı meali hazırladı." şeklinde konuştu.

''TÜM PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİM''

Ne yaparsanız yapın meydanlarda konuşma hürriyetimi size yedirmem. Alışılmış cumhurbaşkanı olmayacağım. Ben çıkıp yan gelip yatamam. Tüm partilere eşit mesafedeyim. Gönlümde yatan aslan elbette var. Taraf derseniz tarafım. Milletin tarafıyım.

"SAKIN BU ARABAYI VERME"

Çıkmışlar, Diyanet İşleri Başkanı'nın arabasıyla uğraşıyorlar. Kusura bakmasın Diyanet İşleri Başkanım, eğer benim haberim olsa ben derdim ki, 'Sakın bu arabayı verme.' O makam, bu tür bir arabaya fazlasıyla layık.

Ağrı'ya havalimanını yaptık, karşı çıktılar. Iğdır'a yaptık, karşı çıktılar. Kars'a yaptık, karşı çıktılar. Muş'a yaptık, karşı çıktılar. Bir de utanmadan, 'Bizden korktukları için yaptılar' diyorlar. Biz size rağmen yaptık, bitirdik, açtık. Siz, müteahhitleri tehdit ettiniz, iş makinelerini yaktınız ama biz buna rağmen yaptık. Çünkü bunlar Kürt kardeşlerimi sadece aldatıyor. Ne diyor, 'Biz sizin temsilciniziz'. Bu nasıl temsilcilik? Ama maalesef benim bazı Kürt kardeşlerim de bunların peşine takılıyor. Bunların  yakından uzaktan sizlerle alakası yok.