Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya Sert  Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'daki etkinliklerin iptal edilmesine ilişkin, "Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir. Olay bu kadar açık ortadadır" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, 1920 yılından bu yana bağımlılıklar ve zararlı alışkanlıklarla mücadele eden Yeşilay'ın 97. yaşını kutlayarak, ebediyete irtihal eden tüm hizmetkarlarını da rahmetle andı.
Erdoğan, Yeşilay'ın birçok ülkede alkol, tütün, uyuşturucu madde, kumar gibi zararlı alışkanlıklarla ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelenin adeta bayraktarlığını yaptığını belirtti.
Savaşların sadece cephede olmadığını dile getiren Erdoğan, "Asıl savaş, manevi toplumsal alanda verilendir. Zira milleti çözen, devleti çökerten asıl saha burasıdır, maneviyat alanıdır, medeniyet alanıdır, kültür alanıdır. Bu değerleri kaybederseniz çökersiniz. İçtimai yapısı bozulan, değerler hiyerarşisi alt üst olan, uğruna mücadele edecek hiçbir kutsalı kalmayan bir milleti, bir kez değil her zaman mağlup edersiniz." dedi.
İşgal güçlerinin 1920 yılında İstanbul Limanı'na demirledikleri gemilerden kasa kasa bedava alkollü içki dağıttığını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bugün de sinema, basın-yayın organları, dergiler, gençlerimize sunulan rol modeller üzerinden aynı emellerini gerçekleştirmek istiyorlar. O gün bedava içki üzerinden kimliksiz hale getirilen nesiller, bugün terör örgütleriyle ideolojiler üzerinden kişiliksiz hale getiriliyor. Hatta Gezi Olayları'nda olduğu gibi fırsat bulduklarında yine gençlerimize bedava alkol dağıtmaktan geri durmuyorlar. Oyun aynı oyun, senaryo aynı senaryo. Değişen bir şey yok. Sadece kendi çıkarını düşünen, sürekli haz peşinde koşan, hedonist bir nesil için ellerindeki tüm araçları kullanıyorlar. Bu sorunun sadece ülkemize münhasır bir mesele olmadığını özellikle belirtmek istiyorum."

Küresel düzeyde uyuşturucu kültürü özendirilerek, farklı düzenlemelerle meşrulaştırılarak, toplumu ayakta tutan sütunların dinamitlendiğini belirten Erdoğan, "Türkiye mevcudiyetini hala koruyan güçlü aile yapısı, sosyal ve kültürel bağları sayesinde hamdolsun bu dalganın etkisini nispeten azaltabiliyor." dedi.
Bu sorunun giderek büyüyen bir tehdit haline geldiğinin farkında olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bununla birlikte mücadeleyi kendimizle birlikte tüm kardeşlerimiz, tüm insanlık için yürütmemiz gerektiğine inanıyorum." diye konuştu
"14 YILDA BİRÇOK DÜZENLEMEYİ HAYATA GEÇİRDİK" 
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"14 yılda birçok düzenlemeyi hayata geçirdik ancak bu sürecin hiç de kolay olmadığını sizler de çok iyi biliyorsunuz. Sigara, alkol, uyuşturucuyla mücadele gibi vatandaşın sağlığını birebir ilgilendiren mevzularda dahi çok büyük engellerle karşılaştık. Başta muhalefet partileri olmak üzere, Türkiye'deki belli kesimler, sorunu başka taraflara çekmeye gayret ettiler. Alkol düzenlemesi gibi son derece masum, son derece basit bir meselede iftiralarla yalanlarla ortalığı ayağa kaldırdılar. Hiç ilgisi olmadığı halde konuyu hayat tarzı tartışmalarına çekerek, kendilerince yeni cepheler açmak istediler."
"ATTIKLARI ÇAMURLARIN HEPSİ DE KENDİ SURATLARINA YAPIŞMIŞTIR"
Gelecek haziran ayında alkol düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin 4 yılının dolacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu 4 yılda hangi vatandaşımız bu düzenleme nedeniyle sıkıntı yaşadı, kimin hayat tarzına müdahale edildi, muhalefetin iddialarının hangisi doğru çıktı? Elbette hiçbiri. Söylediklerinin hiçbiri gerçekleşmedi. Esasen bunlar çamur at, tutmasa da izi kalır mantığıyla hareket ediyorlar. Şundan emin olun, attıkları çamurların hepsi de kendi paçalarına, suratlarına yapışmıştır." değerlendirmesinde bulundu.