Cumhurbaşkanı Erdoğan: Laikliğin Teminatıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Laikliğin Teminatıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir mitinginde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Bugüne kadar İzmir'e kendimizi tam olarak anlatamadığımızı düşünüyorum. İzmir'le bu defa aramızdaki bütün perdeleri kaldıracağız, zincirleri kıracağız. İzmir Gazi Mustafa Kemal'in şehridir.

LAİKLİĞİ TEMİNAT ALTINA ALDIK

-Korku ve kara basan gibi İzmir'in üzerine çökenler İzmir'e ne verdi? AK Parti'nin İzmir'e bir zararı dokunmuş mudur?

-Biz demokrasinin bu ülkede tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğunu söylemek suç mudur? Vatandaşlarımız hangi kesimden olursa olsun, bunları savunmak suç mudur? Türkiye'nin bütün şehirlerini, tüm bireyleri ile kaldırmak, herkesin kalkınmasını sağlamak suç mudur? Bunlar suçsa, bizim suçumuz çok büyük. Türkiye'yi 15 senede 3 kat büyüttük.

-Partimizin programında laikliği teminat gördüğümüz açıkça yazıyor. Biz ısrarla birilerinin yaptığı gibi sürekli laikliğin kullanılarak örselenmesine de karşı çıktık. Biz dinin siyasete alet edilmesine karşıyız.

MİLLETİMİZLE BİRLİKTE ŞAMAR VURDUK

-Başbakana tünellere saklandı diyorlar. Tünele saklanacak birisi varsa o da başınızdakidir. Biz başbakanla sürekli haberleşerek süreci yönettik. Biz o gece ölümü korkuttuk. Bizim verecek bir canımız var. 15 Temmuz'da milletimizle birlikte tarihi bir şamar vurduk.

-Afrin'de etkisiz hale getirilenlerin sayısı 4 bin 305'e ulaştı. Bay Kemal, bırakalım mı? Bırakmayacağız. Biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Ana muhalefetin ve onunla aynı telden çalanların nasıl savrulduğunu gördünüz değil mi?

-24 Haziran'a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Siyaset tek kişilik bir oyun değildir. Siyaset bir ekip işidir, bir kadro işidir, bir organizasyon işidir.