Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hitler’in Ruhu İsrail’de Hortladı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hitler’in Ruhu İsrail’de Hortladı”

Başkan Erdoğan, “Yahudi Ulus Devlet Kanunu”yla ırkçılığı resmi devlet politikası haline getiren İsrail’in “terörist, faşist ve ırkçı bir devlet” olduğunun bir kez daha tescillendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in, Filistin’deki saldırılarının insanlık suçu olduğunu belirtti. İsrail parlamentosunda kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanunu’nun bu ülkenin gerçek niyetini tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

TERÖR DEVLETİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

İsrail’in, Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin coğrafyasında gerçekleştirdiği saldırılar tam anlamıyla bir insanlık suçu. Kendi topraklarını savunmaktan başka hiçbir suçları olmayan sivil Filistinlilerin üzerine tankıyla, topuyla, uçağıyla, füzesiyle, keskin nişancısıyla giden İsrail, ‘terör devleti’ olduğunu bir kez daha gösterdi. Ortada bir savaş yok sadece İsrail yönetiminin Filistinlilere yönelik saldırıları ve uyguladığı insanlık dışı vahşet var.

GASPA KILIF İCAT ETTİ

İsrail parlamentosunda kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanunu, bu ülkenin gerçek niyetini tüm açıklığıyla ortaya koydu. Filistin halkıyla Kudüs’ü ziyaret eden Müslümanlara ve Hristiyanlara yönelik tüm haksız uygulamalar, baskılar, tecritler bu kanun ile meşrulaştırılıyor. Gasp ettiği toprakları, yerleşim yerleri adıyla masumlaştırmaya çalışan İsrail bu kanunla, yaptığı hırsızlığa kendince bir kılıf icat etti.

FAŞİSTLİĞİN VE IRKÇILIĞIN İSPATI

Karşımızda kendi tanımladığı bir topluluk dışında hiç kimsenin hakkını, hukukunu hatta varlığını tanımayan bir devlet var. Bu düzenleme İsrail’in dünyadaki en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır. İsrail’in, bu düzenlemeden sonra siyonizm, faşizm ve ırkçılık ile bunların sonuçları konusunda söyleyecek bir sözü kalmadı.

TÜM YAHUDİLERİ TEHLİKEYE ATIYORLAR

Hitlerin, ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin, bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark yoktur. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in ruhu, İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. İsrail Cumhurbaşkanı’nın da isabetle ifade ettiği gibi bu, dünya Yahudilerine bir anavatan sunmaktan ziyade, tüm Yahudileri tehlikeye atan bir adımdır.

SUSANLAR ACILARIN MÜSEBBİBİ OLACAK

Bugün yaşananlara susanlar, yarın yaşanacak daha büyük acıların, dökülecek kanların müsebbibleri olacak. Türkiye olarak İsrail yönetiminin tüm haksızlıklarına, uyguladığı tüm zulümlere karşı çıkmayı, Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. İslam dünyasını, Hristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını İsrail’e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

  •