Cumhurbaşkanı Erdoğan B20 Zirvesinde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan B20 Zirvesinde Konuştu

B20 Türkiye Konferansı, 60 ülkeden binin üzerinde işadamı ve finans dünyası temsilcisinin katılımıyla başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen B20 zirvesi Ankara'da başladı.
Konferans süresince toplam 20 oturumla küresel ekonominin gündemindeki önemli konular tartışılacağı B20 Türkiye Konferansı, 60 ülkeden binin üzerinde iş adamı ve finans dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış oturumuna konuşmacı olarak katıldı.
Erdoğan, yaşanan mülteci sorunu ile ilgili olarak şunları söyledi: 
"Bizim sahillerimize vuruyor. Bu 3 yaşındaki yavrunun hesabını tüm insanlık vermeyecek mi? Birçok savaşlarda hatırlayın, mazotların içerisinde çırpınan o hayvanları vs. farklı bir şekilde ananlar acaba bu üç yaşındaki yavruyu acaba hatırlamayacak mı? 2. Dünya Savaşı'ndan sonra tesis edilen kürelsel güvenlik sistemi işlemiyor.BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olan ülkeler hiçbir soruna eğilmeyen bir konuma düşmüştür. 

Bunun için biz "Dünya 5'ten büyüktür" diyoruz. 196 tane ülkenin kaderi bu beş tane ülkeden ikisinin, iki dudağı arasına mahkum edilemez diyoruz. Öyleyse bunları birilerinin söylemesi lazım. Erdoğan söylediği için dünya medyası kötü olarak lanse ediyor. Varın kötü lanse edin. Bizler inandığımız doğruları söylemeyecek olursak o zaman bu noktada hiçbir zaman hak hakim olmayacak, zalimler dünyaya hakim olacak. 
Akdeniz'de boğulan insalığımızdır, insanlığımız... Akdeniz'de bizi biz yapan değerler boğulmaktadır. Kasten botları batırılarak ölümlere götürülen her mülteci bu gerçeğin acı birer temsilcisidir. Akdeniz ve Ege'de boğularak ölen ve cesetleri kıyılarımıza vuran herkes bizim yüreğimizde derin bir acı açıyor.
Merhametini yitirmiş bir dünya sistemi insanlığın hiçbir derdine derman olamaz. Bir Başbakan olarak Başbakanlığım döneminde şunları söyledim biz açık kapı politikasıyla Suriye'den Irak'tan kim gelirse gelsin alacağız dedim. Şu anda 2 milyonu aşkın insan bizim ülkemizde. o insanları o bombalara mahkum edemezdik. Biz insanız. İnsan olduğumuza göre insana aynı şefkatle yaklaşamayacaksak ne yapacağız? Çünkü bizim için onlar insandır. Yani yaradılmışların en şereflisidir. Bunlar torba mahsulü değil, bunlar insan.