Cumartesi Anneleri: Süleyman Demirel'iİyi Bilmezdik

Cumartesi Anneleri: Süleyman Demirel'iİyi Bilmezdik

Ali Kenanoğlu: Derin devletin 'baba'sıydı

Galatasaray Lisesi önündeki 534. haftalarında Cumartesi Anneleri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümü hakkında konuştu. 27 Mayıs 1995'ten beri her Cumartesi toplanan Cumartesi Anneleri/İnsanları "Biz Demirel'i insan hakları karşıtı,demokrasi karşıtı, barış karşıtı rejimin temsilcilerinden biri olarak biliriz. Biz Demirel'i halka, evlatlarımıza ve bize karşı suç işlemiş biri olarak biliriz. Biz Demirel'i iyi bilmeyiz, iyilikle yad etmeyiz'' dediler.
 
Hanım Tosun: İnsanlarımız hangi çukurda bilmiyoruz
 
1995'te İstanbul'da gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun'un eşi Hanım Tosun söz alarak, Demirel'in hesap sorulmadan ölmesine üzüldüğünü söyledi.
 
"Biz yıllardır her şeyi söylüyoruz. Süleyman Demirel öldü ama ben üzüldüm çünkü bize hesap vermeden gitti. Onun yakasını tutup o kirli yüzüne bakmadığımız ve hesap soramadığımız için üzüldük. Yıllarca her şeyi söyledik ama malesef bu ülkede bizim sesimizi duyan olmadı. Bu dünyada güzel yaşadın ama inşallah o dünyada iki elimiz senin yakanda olacak ve o azabı çekeceksin. Çünkü biz hala insanlarımızın hangi çukurda yattığını bilmiyoruz."
 
Kenanoğlu: Derin devletin 'baba'sıydı
 
Kayıp yakınlarından Kiraz Şahin'in kuzeni, HDP İstanbul milletvekili Ali Kenanoğlu, "Bir Cumartesi İnsanı olarak seslenmek istiyorum. kaybolanların hesabı sorulmadan Türkiye'nin demokratikleşmesi ve normalleşmesi mümkün değil. Demirel 'baba' lakabıyla bilinirdi ancak o katil ve katliamcı derin devletin 'babası'ydı. Onun yetiştirdikleri ise şuan cinayetlere devam ediyor" diye konuştu.
 
1993'te Urfa'da gözaltında kaybedilen Hüseyin Taşkaya'nın eşi Sultan Taşkaya da, "Benim kocam Urfa'da kaybolduğu zaman Süleyman Demirel cumhurbaşkanıydı. Bize hesap vermeden gitti. Ben ve çoCuklarımın hakkını ona helal etmiyorum" dedi.

 

Kaynak : t24