Cuma Öfkesi'nde 5 Şehid 315 Yaralı

Cuma Öfkesi'nde 5 Şehid 315 Yaralı

Cuma Öfkesinde 5 Filistinli Şehit Oldu 315 Kişi Yaralandı

Başta Hamas hareketi olmak üzere direniş güçlerinin bugünü Kudüs ve Mescidi Aksa için öfke günü ilan etmeleri üzerine Filistin halkı işgale karşı öfkesini göstermek meydanlara indi.

Gazze’de yapılan eyleme mahşeri bir kalabalık katılırken, işgalcilerin bulunduğu noktalara yürüyen Filistinli gençleri durdurmak için işgal askerlerinin plastik mermi, göz yaşartıcı bomba, ses bombasının yanında gerçek mermi kullanmaları sonucu iki kişi şehit oldu 98 kişi de yaralandı.

Gazze yakınlarında sınırı gözetleyen işgal askerlerine Gazze’den ateş açıldığını duyuran işgal ordusu, saldırıda can kaybı olmadığını ifade etti.

Öte yandan Cuma öfkesinde Batı Yaka’nın birçok şehir, belde ve köyünde yapılan gösterilerde ise çıkan şiddetli çatışmalarda iki Filistinli genç şehit oldu 47 kişi de yaralandı.

Batı Yaka ve Gazze’de onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

Bugün sabah El-Halil şehrinde bir işgalci askeri bıçaklayan Filistinli genç işgal askerleri tarafından şehit edilmişti.

Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrine bağlı Silvad beldesinde işgal güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda göstericilerin arasına katılan yüzü kapalı direnişçilerin işgal askerlerine ateş açtıkları, çıkan şiddetli çatışmaların ardından işgal askerlerinin bölgeye takviye güç istediği, bir müddet devam eden çatışmaların ardından direnişçilerin bölgeden ayrıldıkları ifade edildi.