Cübbeli Ahmet’e Yalanlama

Cübbeli Ahmet’e Yalanlama

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün bir sohbetinde Milli Görüş’ün lideri eski Başbakan Necmettin Erbakan’la ilgili sözlerine Saadet Partililerden çok sert tepki geldi.

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün bir sohbetinde Milli Görüş’ün lideri eski Başbakan Necmettin Erbakan’la ilgili sözlerine Saadet Partililerden çok sert tepki geldi.
Cübbeli Ahmet bir sohbetinde merhum Necmettin Erbakan’la bir görüşme yaptığını ve ona, ‘Siyaseti bırak, sen bu kadar evliya görmüşsün, biz senden bu dine hizmet bekliyoruz, gel ehlisünneti anlat. Cemaati de ben toplayacağım. Sadece Ehlisünneti anlat’ dediğini iddia etti. Cübbeli Ahmet konuşmasının devamında Erbakan için‘Adamcağız ağladı’ dedi ve kendisine şöyle yanıt verdiğini söyledi: ‘Kimse bana böyle bir teklif getirmiyor, bir tek sen söylüyorsun.’
Cübbeli Ahmet’in bu sözleri üzerine Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Ajans5 sitesi ve TV’sinden yanıt geldi. Ajans5, Cübbeli Ahmet’i sözlerine karşılık “Ahmet Mahmut Ünlü yine geleneği bozmadı ve yaklaşan seçimler öncesinde Milli Görüş'ü diline doladı.” şeklinde yazdı. Yazının devamında Cübbeli’nin Erbakan’la ilgili sözlerine “akıl almaz bir iddia”denildi ve yalanlandı.
Ajans5, Cübbeli Ahmet’in Necmettin Erbakan’la yaptığı görüşmenin içeriğini o toplantıda olan ismini açıklamadığı ve "Hocaefendi" diye söz ettiği birinin ağzından vererek Cübbeli’yi tekrar yalanladı. İsminin açıklanmadığı kişi Ajans5’e “Erbakan Hoca’ya onu ancak bir deli söyler. Zaten Cübbeli öyle bir şey söyleseydi o görüşme saatlerce sürerdi. Fakat kısa sürdü. Ömrünü siyasetle geçirmiş, siyaseti bir Cihat olarak gören bir insana gel siyaseti bırak demeye Cübbeli de biz de cesaret edemeyiz” şeklinde konuştu.
Saadet Partililerin bu tepkileri üzerine Cübbeli Ahmet Hoca da son sohbetinde Milli Görüşçüleri hedef aldı. Cübbeli Ahmet, Necmettin Erbakan’la ilgili sözlerinin arkasında durarak şöyle dedi: “Ben Erbakan’ın aleyhine bir şey konuştum mu? Bana yalancı, iftiracı, Erbakan Hoca’ya iftira attı. Biz Erbakan hocayla üç kişi oturuyorduk orada. Hoca efendi ağladı orada. 'Ne büyük bir şey söylüyorsun bana ne büyük bir teklif yapıyorsun bana. Kimse bana böyle bir şey söylemedi.' Bunu şimdi ben söylüyorum. Sen bunun şahidi misin değilsin. Şahidi değilken nasıl bana yalancı diyorsun?
Ajans5 ise Cübbeli’nin sözünü ettiği toplantıda Necmettin Erbakan’ın ağladığını ancak bunun sebebinin Cübbeli Ahmet’in sözleri olmadığını toplantının tanığının ağzından aktardı. O toplantıda olan ve ismini açıklamayan kişi,  Erbakan’ın ağlamasını şöyle anlattı:
“Erbakan Hoca’nın o görüşmede ağladığını doğrulayan Hocaefendi, ‘Erbakan Hocamız ağladı. Fakat ağlamasının sebebi Hatice Nermin Erbakan’la ilgiliydi. Irak savaşında Hatice Hanım 27 gün yatağına yatmamış, bir sandalye üzerinde oturmuş, orada uyumuş. Erbakan hocamız ve ailesi de neden böyle yaptığını yatıp dinlenmesi gerektiğini kendisine söyleyince, ‘Irak’ta kardeşlerimizin namusu kirletilir, katledilirken ben nasıl yatağımda uyurum cevabını aldığını söyledi. Bu olayı bize tam anlatamadı ve ağlaya ağlaya tamamlayabildi' dedi.”

Kaynak: Ajans 5