Cübbeli Ahmed'den Sert Açıklamalar!(Video)

Cübbeli Ahmed'den Sert Açıklamalar!(Video)

Ahmed Yesevi Derneği'ndeki cuma gecesi dersinde Efendi Hazretleri'nin cemaatini kullanmaya çalışanları özellikle ihvanlar.net sitesinin kanunsuz uygulamalarını çok sert bir şekilde eleştirdi. Ülkenin özellikle son günlerde provakasyonlara çok açık olduğun

Dubai ziyaretinde alimlerle birlikte olduğu fotoğraflar için “Cübbeli Hoca’nın Dubai ziyaretlerinde gözden kaçan bir husus” diyerek verilen “Hoca efendi diye yazılan zatların neden sarıkları yok?” şeklinde haber yapılmasına karşı;

“İşte bunlar tam irticacı. Adam hafız, alim evliya, sana ne? Sarığı o anda başında olmayabilir. Bu adam sarık düşmanı değil, evliya alim adamlar. Namazda değiller, birşeyde değiller. Sarıksız durabilir adam. Takkesi ve örtüsü var. Bunun neden sarığı yok diye sormak ehl-i sünnet kafası mıdır? Efendi hazretlerinin görüşü müdür bu? Öyle ham sofulara rastlanır ama bunlar istismarcı, ham sofu olmak için bir malzeme lazım. Bunlar malzemesiz bunlar fitneci….”

“Efendi Hazretleri’ne hafız geliyor kurra, on vecihle Kur’an okuyor. Efendi Hazretleri neye bakar? İsmet Garibullah Hazretleri’nin buyurduğu tavsiyesine bakar. Fıkıh bilen Kur’an bilen hafızlığı iyi bilenlere son derece hürmet et ki kurtulasın. Demiyor orda takva olursa olmazsa… Ona “sen sakalını bıraksan iyi olur” der mi? Der. Ama kalktığı zaman ne yapar? Hürmet eder. O onun elini öpmek istese Efendi onun elini öpmek ister. Hele özellikle hafız ve alim ise o gelen, sakalı bile yoksa, pantolonlu ceketliyse ki ben şahidim ilim ehliyse kapıya kadar gider. Neden? Risale-i Kudsiyye’de buyuruluyor ki: İlim bilenlere fıkıh bilenlere son derece tazim et. Efendi’den biz bunu gördük Efendi Hazretleri adamın eline eğilir hürmet eder, yanındaki de onun sakalı yok diye adamın elini saygısızca tutar, boykot eder. Efendi bu adamın eline eğildi, sen neden baston yutmuş, kazık yutmuş gibi duruyorsun?”

“Sakalı yok” diyor.
“Bu işte bu; yobaz”

“Senin şeyhinin hürmet ettiği adama sen de edeceksin. Adamın imanı Kur’an’ı var orda bir mekruh bir haram işleyebilir. Sende dırdır, gıybet, dedikodu ediyorsun. Seninde bin tane günahın var Ne biçim kafa bu? Sizin netinizi de komunuzada bee…”

Cahili cühela!

“Şerefsizlik yapmayın! Efendi Hazretlerinin cemaatini istimasmar etmeyin” diyerek sözlerine devam eden Ahmed Hoca; “Memleket provakasyonlara açık. Çok dikkat edin şu anda İsmailağa adına benim adıma, Marifet’in Efendi’nin adına siteler kuruyorlar, yalan yanlış görüşler söylüyorlar. Ortalık zaten toz duman. At izi it izine karışmış. Kendilerini önce kabul ettirirler, senelerce takva geçinirler. Hazreti Ali’yi şehid eden adamı görsen sabaha kadar namaz kılıyordu. Namazları size aldatmasın. Kılık kıyafetleri sizi aldatmasın. Şia’nın ajanları dolu. Şia ehli sünnet kılığına girerek Suriye’de katliam yapıyor. Acayip durumlar var.

Bayram Hoca’nın kalbine bıçağı sokan neliydi? Şalvarlı cübbeliydi. Şalvar, sakal, sarık, cübbe sizi aldatmasın.

Aşırı hareketler, ifrat-tefrit, radikallik, adam beğenmemek, insanları hakir görmek, kendini üstün görmek, Efendi Hazretleri’nin sevdiklerini sevmemek, Efendi’nin gösterdiği insanlara hakaret etmek. Bunlara dikkat edin. Sen bunlara dikkat etmezsen batıla gidersin.”