Çubarov'un Açıklaması Kırım Tatarları'nı Yatıştırdı

Çubarov'un Açıklaması Kırım Tatarları'nı Yatıştırdı

Kırım Parlamentosu önünde toplanan Kırım Tatarları ve Ukraynalılar ile Rus yanlıları arasında çıkması muhtemel büyük çatışma, Kırım Tatar Meclisi Başkanı Çubarov'un açıklamalarıyla yatıştı

Binlerce Rus yanlısı gösterici ile yine binlerce Kırım Tatarı ve Kiev yanlısı Ukraynalı'nın toplandığı kırım Özerk parlamentosu önünde, giderek artan gerginlik ve çıkması muhtemel çatışma, Kırım Tatar Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un açıklamalarıyla yatıştı.

Kırım tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov saat 14.00'da Bölgeler Partisinin toplantısına katılmış ve olayların seyrinin toplantı sonrasında belli olacağını açıklamıştı. Bu sırada, polis de Kırım Tatarları ile ve Rusya yanlılarının arasından çekildi.Polisin çekilmesiyle birlikte taraflar arasında önce sözlü sonra itiş kakışlı bir kavga başladı.

Bunun üzerine Çubarov, Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov ile kısa bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası kalabalığa konuşan Çubarov, parlamento önündeki halka hitap eden Çubarov; halka sabırlı olmaları ve provakasyona gelmemeleri yönünde çağrı yaptı. Konuşmasının devamında, "Evlerinize dönün, parlamento başkanı kitleden korktu, Rusya'ya bağlanma oylaması yapılmayacak, yarından itibaren karar alırken, karar alma sürecine Kırım Tatarlarını da dahil edecekleri sözünü verdi" dedi.