'Çözüm Süreci İllüzyona Dönüştü'

'Çözüm Süreci İllüzyona Dönüştü'

CHP Sözcüsü Haluk Koç, hükümet ile HDP’nin Dolmabahçe Sarayı’nda yaptığı ortak açıklamanın ardından her iki tarafın birbirini suçladığını belirtti. İktidar ile HDP arasında seçimlere dönük ‘maskeli bir seçim işbirliği’ olduğunu iddia eden Koç “Çözüm sürec

CHP Sözcüsü Haluk Koç çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirdi. Hükümet ile HDP’nin Dolmabahçe Sarayı’nda ortak açıklama yaptığını hatırlatan Haluk Koç "Çözüm süreci bir illüzyona dönüştü. Açıklanan metnin mürekkebi kurumadan herkes birbirinin gırtlağına sarılmış. Demirtaş grup konuşmasında hükümeti barış hayali satmakla suçluyor. Velhasıl her biri siyaset alanında çatışıyorlarmış gibi rollerinin gereğini yapmaya çalışıyorlar" dedi.

İki taraf arasında ‘maskeli bir seçim işbirliği’ olduğunu öne süren CHP Sözcüsü Haluk Koç “Bir tarafın hedefinde otoriter başkanlık sistemine geçiş rüyası var. Diğer tarafın hedefinde ise PKK’nın elindeki silahla geniş bir coğrafyada kendi statü ve idealini gerçekleştireceği bir sürecin ideali var” diye konuştu.

‘Kürt sorunu gizli pazarlıkla değil meşru zeminde çözülür’

Açıklanan on maddelik ortak metnin soyut olduğunu belirten Haluk Koç “Soyut kelimelere kimsenin karşı çıkacak hali yok. Şifreli mesajın arkasında neler var? Kürt sorununun çözümü için atılacak her adımın gizli pazarlıkla değil; açık, net, meşru zeminde tartışılmasını hep söyleyegeldik. Barışa karşı değiliz, hakka hukuka karşı değiliz, tam demokrasiye evet diyoruz” ifadelerini kullandı.

 ‘En büyük faiz lobisi Saray’  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları nedeniyle doların yükseldiğini ve yükselişte rekor kırıldığını söyleyen CHP Sözcüsü, Türkiye’de günlük devalüasyon yaşandığını belirtti. Koç “Tayyip Bey’e sorarsanız ekonomi tıkırında gidiyor. Ekonomi ile ilgili müktesebatı askerde kantin işletmekten ibaret, aklı sıra bu işin uzmanı gibi Türkiye’yi birbirine katıyor. Mutfakta, pazarda yangın var. Şimdi bugünkü gelişmelere bakıyorsunuz, en büyük faiz lobisi Saray'dır bugün” dedi.

Haluk Koç CHP’nin bazı illerde miletvekili adayı bulamadığı yönündeki haberleri de yalanladı. Koç “Seçim öncesinde CHP’yi malul göstermek amaçlı tezgâhlar. Sevsinler sizi; nereye kadar hizmet edeceksiniz, yalana dolana?" diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera