Çözüm Süreci Bahane PKK Bildiğini Okuyor

Çözüm Süreci Bahane PKK Bildiğini Okuyor

Geçen hafta ilanla PKK’ye militan topladığı ortaya çıkan PKK, devam ettirilen çözüm sürecinin verdiği güven ile şimdi de bölgede yapılan barajlarda çalışan işçileri ölümle tehdit ederek halkın faydasına yönelik yapılan çalışmaları sekteye uğratıyor.

Çözüm süreci ile beraber bölgede giderek etkinliğini artıran ve halka yaşattıkları tüm sıkıntılara rağmen bir engel ile karşılaşmayan PKK’nin bu tavrı karşısında işi alan firmalar, çalışacak eleman bulamadığı için PKK’nin tavrına boyun eğerek, yaptıkları işleri yarım bırakıp bölgeden çekilmek durumunda kalıyor.

Bir süre önce Diyarbakır'da afişlerle gençleri dağa çağıran PKK'nin şimdi de Mardin Dargeçit'te dağıttığı bildirilerle Ilısu barajında çalışacak işçileri ölümle tehdit etmesi, çözüm süreci PKK'ye alan açma sürecine mi döndü sorularını da beraberinde getirdi.

“İşçilere yüklü miktarda cezalar kesiliyor”

Hatırlanacağı üzere daha öncede Silvan barajında çalışan işçileri önce tehdit eden ve çalışmamaları için bildiri dağıtan PKK, bildiri sonrası devletten herhangi bir tepki görmeyince de işçileri kaçırmış ve işçi ailelerinden alınan bilgilere göre işçilere kestiği yüklü miktarda cezalarla bazıları salıvermişti.

“Ilısu barajında çalışacaklara yönelik ölüm tehdidi”

Her fırsatta bölgede yaşanan çatışmasızlık ortamını kendi lehlerine çeviren ve devletin de görmezden geldiği süreci bölgede alan hâkimiyeti için bir fırsata dönüştüren PKK, son olarak Dargeçit’ te Ilısu barajında çalışacaklara yönelik ölüm tehdidi içeren bildiri dağıtmakla gündeme geldi.

“Her hangi bir uyarı olmadan öldüreceğiz”

Botan  Saha Komutanlığı mührünü taşıyan tehdit bildirisinde Abdullah Öcalan’ın daha önce Ilısu Barajı yapımının iptali konusunda bölgede yaşayan tüm insanlara çağrıda bulunduğu ifadeleri kullanılarak bir süredir yapımı durdurulan barajın başka bir firma tarafından tekrar yapımına devam edileceği bilgisi verildikten sonra; "Bundan sonra barajda her kim çalışırsa çalışsın, bu sefer eskisi gibi eylemsellikler yapmayacağız. Her hangi bir uyarı olmadan direk çalışan ve bunun güvenliğinin tutanları öldüreceğiz.  Herkes bunun farkında olarak hareket etmelidir.’’ tehdidinde bulunuldu.

“Halk devletin bu teslimiyetçi tavrından rahatsız”

Yaşanan  tüm bu gelişmelerin farkında olan ve bölgeyi çözüm sürecine feda etmiş gibi bir görüntü arz eden devletin kolluk kuvvetlerinin ve mülki idare amirlerini yaşanan bu son gelişme karşısında ki sessiz tavrından dolayı kendileri güvende hissetmeyen firma yetkililerinin ise işe başlamadığını belirten görgü tanıkları halkın, devletin bu teslimiyetçi tavrından rahatsız olduğunun altını çizdi. (İLKHA)