Çölaşan'dan Cemaate Şok Övgü

Çölaşan'dan Cemaate Şok Övgü

Bir dönem Gülen cemaati için ağır sözler söyleyen Çölaşan operasyon için böyle övdü.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, hükümetin sıkıştırıldığı operasyon için "Bizim başaramadığımızı yaptılar" yorumunda bulundu. Cemaatin bu operasyonun içinde olması için "İyi ki varlar" dedi.

İşte Çölaşan'ın Sözcü gazetesine verdiği röportaj:

- Gündeme bomba gibi düşen son yolsuzluk operasyonunu “Lağım sızıntı yaptı” diye 3 kelime ile yorumladınız. Bu iş 2014’e nasıl yansır?
Bu iş yeni yıla da iyi yansır gibime geliyor. Bütün vurgunlar yansımalı. Çünkü bunların her işinde vurgun, rüşvet ve yandaş zengin etmek var.

BİZİM BAŞARAMADIĞIMIZI BAŞARDILAR

- Bu operasyonun zamanlaması neye işaret ediyor olabilir? Cemaat’ten yapılan açıklamaya göre; Cemaat’le bir ilgisi yokmuş!…

Bu işin zamanlaması çok ilginç. Tam da dershane kavgası sonrasına denk geldi. Aslında ben bu konuda yanıldığımı itiraf edeyim. Dershane kavgasını kayıkçı kavgası olarak tanımlamış ve kısa süre sonra biteceğini savunmuştum. Yanıldığım şimdi ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu pilav daha epeyce su kaldıracak gibi görünüyor. Ancak bir hususu da göz ardı etmemek lazım. Gerek Tayyip ve gerekse Fethullah tarafı, bu kavganın kâr-zarar hesabını önümüzdeki haftalarda ister istemez yapacaklar. Eğer hasar umduklarından fazlaysa, yine barışabilirler.

Fethullah ekibinin; “Biz bu işin içinde yokuz” demesine inanmam. Varlar ve iyi ki de varlar! Bizim başaramadığımızı onlar başardı! Biz biliyorduk ama belgeler elimizde değildi. Onlar, devleti ele geçirmiş olmanın avantajını kullandı.

Çölaşan röportajda Erdoğan'a ömür biçti:

- Sizce 2014 Tayyip Erdoğan açısından nasıl bir yıl olacak?
Tayyip 2013 yılında karizmayı çok fena çizdirdi. Cilası biraz kazınınca altında ne olduğu tabak gibi ortaya çıktı. Karizmasının 2014 yılında daha da fazla çizileceğine bütün kalbimle inanıyorum… Çünkü artık yıprandı. Din ticareti, din sömürüsü bir yere kadar. Devletin ve milletin tesislerinin satışı da bir yere kadar. Sonrasında ne yapacak? Halkı uyuttu. Baskı kurdu ve vaziyeti bir süre böyle idare etti. Sanırım 2014 yılında 2013’ü çok arayacaktır.