Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Çoklu savaş

Vekalet olduğu kadar hayalet savaşları, somut olduğu kadar soyutların savaşı, coğrafi olduğu kadar zamansal savaş, siyasi olduğu kadar kültürel de savaşların tam ortasındayız bir süredir. Medeniyetlerin savaşı imişçesine lanse edilenin aslında medeniyet dışında her şeyin mücadelesinin verildiği bir alan oluşturduğunu görüyoruz bugün. Çok katmanlı, akışkan bir süreç. Merkezinde güç denen kavram var. Siyasi üstünlük kadar, ekonomik üstünlük endeksli. Hedeflenen sonuç bu ikisinin bir arada sunacağı sosyal üstünlük.

PKK iki bomba patlatmış Ortadoğu’nun kültürel başkenti İstanbul’da. Bombalar şimdiye kadar kullanılanlardan o denli farklı ki, kafalarda sorular… Netlik kazanan cevap şu: dış kaynaklı patlayıcılar. Öyle ev yapımı, iki öfkeli adamın bombası değil bunlar. Derinlemesine değil yayılmacı olarak tesirini gösteren cehennem mazotu bunlar. Hedef belli, fail belli. Türkiye kendiliğinde durmayacaksa biz durdurmasını biliriz’ciler. FETÖ’yü yanına almış sapkınlar. PKK’yı taşeronlaştıran güç canavarları bunlar. 15 Temmuz da onları eseri, bugün de. Ekonomik tetikçi parmağıyla fiskal (parasal)-darbeye heveslenen de. Halep’i bu hale getireceklerinin planını doksanlardan beri yapanlar. Kürt devleti ile İsrail’i güvenlik altına almanın hesaplarını yaptıranlar.

Peki diz çöktürülmek istenen Türkiye neden şimdi hedefte? Cevap basit. Yapılan bu uzun dönemli planın tek beklenmedik sonucu şimdiki Türkiye de ondan. Arap baharı ile gelen rüzgarda at koşturdu güç azgınları. Son olarak Sisi’nin Mısır’ından sonra Türkiye’ye sıçrayacaktı darbe havası. Ama olmadı. Başaramadılar! Bu zalimlerin iki taşeron firması FETÖ ve PKK her türlü rezilliğe tevessül ettiler. Bir taraftan kapısına gelen mazlumları bağrına basmakla uğraştı diğer taraftan hayatı felç etmek isteyen hendeklerle Türkiye. Bir taraftan Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü kapatan perdeyi açmakla uğraştı, diğer taraftan virüs gibi hızla yayılan İslamofobiyle cebelleşti.

Halep yandı, dünya seyri sefadaydı. Bir tek Türkiye! Kafirden dost olmazdı. Münafıksa zor teşhis edilirdi. Akın akın akıp giden Halep’e kalleşçe saldırıldı. Bir muharebe ahlaki olur sanırsınız, nerede!.. Bir tek Türkiye! Dünyanın çivisi çıkmış! Çıkmış da yeniden takalım diye uğraşmak ne fayda!

Sözün bittiği yerdeyiz. Bugün var, yarın yoktayız. Sayın Cumhurbaşkanı seferberlik ilan etti, biz hep seferdeyiz….dün, bugün, yarın, ebeddeyiz.

yeniakit

Bu yazı toplam 650 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar