Çocuklarımız El Kaidecilerin Ellerinde

Çocuklarımız El Kaidecilerin Ellerinde

Ailelerine içerisinde Kuran'dan ayetlerin yer aldığı 9 sayfalık mektup bırakarak ortadan kayboldular.

Şanlıurfa'da, 22 yaşındaki Ömer Faruk Sezer ile aynı yaştaki arkadaşı Kadir Demir, ailelerine içerisinde Kuran'dan ayetlerin yer aldığı 9 sayfalık mektup bırakarak ortadan kayboldu. Sonunda 'Hakkınızı helal edin. Biz Suriye'ye cihada gidiyoruz' ifadelerinin bulunduğu mektupları okuyan aileler, çocuklarının radikal dinci gruplar tarafından Suriye'ye kaçırıldığını öne sürerek polise başvurdu.

RAST HABER - Yenişehir Mahallesi'nde oturan Açıköğretim Fakültesi Maliye Bölümü öğrencisi Ömer Faruk Sezer ile ücretli öğretmenlik yapan arkadaşı Kadir Demir, 3 gün önce ortadan kayboldu. Çocuklarından haber alamayan aileler, polise kayıp müracaatında bulundu. 2 sonra iki genç, iddiaya göre telefonla ailelerini arayarak, "Bizi aramayın. Hakkınızı helal edin. Biz Suriye'ye cihada gidiyoruz. Size mektup bıraktık" diyerek telefonu kapattı. Endişelenen Demir ve Sezer ailelerinin fertleri, çocukların bıraktığı mektubu okuyunca polise başvurdu.

'DERSHANEYE GİDİYORUM' DİYEREK EVDEN ÇIKTI
Yaşadığı olayı anlatan baba Nihat Sezer, oğlu Ömer Faruk'un sabah erken saatlerde dershaneye gitmek üzere evden çıktığını ve çıkarken "Akşam sınavım var, geç kalabilirim. Beni merak etmeyin" dediğini söyledi. Oğlunun evine dönmesini isteyen baba Sezer şöyle konuştu:

"Hayatta aklıma gelmezdi. Oğlum hiçbir radikal gruba falan üye değildi. Nasıl böyle oldu anlamış değiliz. Akşam sınavı olduğu için geç saatlere kadar bekledim ama gelmedi. Gece geç saatlerde kendisini aradığımda cep telefonu kapalıydı. İlerleyen saatlerde 'Belki bir arkadaşının evine gitmiştir' diyerek o saatten sonra üstelemedim. Kadir Demir isimli arkadaşının ailesinin de gelerek çocuklarının kayıp olduğunu söylemesiyle polise başvurduk. O sırada bizi telefonla arayan oğlum cihat için Suriye'ye gittiğini söyleyerek telefonu kapattı. Geride bıraktığı mektuba baktığımızda kendisinin kullanmayacağı ifadelerle dolu bir yazı gördük. Ben oğlumu istiyorum. Oğlum Suriye'deki gruplar tarafından kandırıldı. El-Kaide'den şüpheleniyoruz. Devlet büyüklerimizi bizlere çocuklarımızı tekrardan sağ salim ulaştırsınlar."

'OĞLUMUN HİÇBİR PROBLEMİ YOKTU'
Oğlunun eve geri dönmesi için gözyaşları arasında seslenen anne Lütfiye Sezer ise evladının hiçbir probleminin olmadığını söyledi. Çocuğunun kandırıldığına inandığını anlatan acılı anne, "Benim oğlumu kandırıp, beynini yıkayıp savaşa götürdüler. Kendisinin bir an önce geri dönmesini bekliyorum. Eğer Allah'ını ve bizi seviyorsa bir an önce geri dönsün. Biz perişan olduk" diye konuştu.

'BEN ÇOCUĞUMU İSTİYORUM'
Ömer Faruk Sezer ile aynı gün kayıplara karışan Kadir Demir'in de aynı ifadeleri içeren benzer bir mektup yazdığını söyleyen annesi Fatma Demir, "Oğlum sabah erkenden 'okula gidiyorum' diye evden çıktı ardından hiç haber alamadık. Oğlumdan hiç farklı bir tavır veya bir gruba takılması gibi bir şey görmedim. Aklı başında bir insandı. Bize de aynı notları bırakmış. Allah rızası için geri gelsin. Onu çok seviyorum" dedi.

Yurt Gazetesi