Çocukları Kaçırılan Annelerden Eyleme Devam Kararı

Çocukları Kaçırılan Annelerden Eyleme Devam Kararı

Çocuklarının dağa götürüldüğünü söyleyen aileler oturma eylemine devam kararı aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 11 gündür oturma eyleminde bulunan aileler 1 Haziran tarihine kadar eyleme devam kararı aldılar.

ACILI ANNE SAYISI 45'E YÜKSELDİ

Diyarbakır’da PKK’ya katılan ya da örgüt tarafından kaçırılan ve yaşları 12 ile 21 arasında değişen çocukların annelerinin başlattığı eylem büyüyor. Dün Sabah saatlerinde 21 olan anne sayısı akşam saatlerinde 33’e çıktı. Bugün ise acılı anne sayısı 45’e yükseldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki anne eylemi ilk olarak 20 Mayıs’ta başladı. Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi öğrencileri Halime Gündüz (16) ile Fırat Aydın Eren (15)‘nin ailelerinin başlattığı eylem kısa sürede büyüdü. Annelerin eylemine bugün farklı illerden destek geldi. Erzurum, Kars, Mardin ve İzmir gibi illerden gelen anneler, eyleme destek verdi ve çocuklarını istedi.

DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUKLARIN İSİMLERİ

Dün gece saatleri ile bugün eyleme katılan bazı anneler ile PKK'nın elinde olan çocuklarının isimleri şöyle: "Sıddıka Altan oğlu Remzi Altan 18 yaşında, 36 gündür PKK’nın elinde. Hatun Yılmaz oğlu Sıddık Yılmaz (23) bir aydır örgütün elinde. İffet Güneş kızı Leyla Güneş(17) aydır örgütün elinde. Yadin Bozoğlu oğlu Sedat (21) 40 gündür PKK’nın elinde. Bediye Eşiyok oğlum Mazlum (12) üç aydır örgütün elinde. Remziye Yılmaz oğlu Mehmet (18) aydır PKK’nın elinde. Nedret Altan oğlu Remzi Altan (18) 4 aydır örgütün elinde. Meryem Günay oğlu Özcan (14) 2 aydır PKK’nın elinde. Lütfiye Bozoğlu oğlu Sedat (20) bir aydır PKK’ya katılmış. Remziye Akbaş oğlu Ahmet (17) 3 aydır PKK’nın elinde. Feride Üre kardeşi Yunus Dalgın (13) 54 aydır PKK’nın elinde. Ayşe Güler oğlu Berat (18) 7 aydır PKK’ya katılmış. Hediye Gün oğlu Kasım Vedat Gün (21) 3 aydır örgütte. Süreye Toktan oğlu Efecan (14) 2 aydır PKK elinde. Şehriban Aker oğlu Yusuf (14) 3 Aydın PKK’nın elinde. Sevi Esendur kızı Büşra (20) 10 gündür PKK’nın elinde."

"TEK EVLADIMI PKK ALDI"

Mardin’den gelerek bugün eyleme katılan anne İffet Güneş, kazının Diyarbakır’da lise öğrencisi olduğunu ve kandırılarak örgüte gönderildiğini söyledi. “Tek çocuğum tek evladım Leyla, benim hem anam, hem babam, hem de arkadaşımdı. Allah hakkı için kızımı göndersinler. Ona kavuşmak istiyorum, onu özledim” dedi. Gözyaşları arasında feryat eden anne İffet Güneş, hükümetin, PKK’nın ve Öcalan’ın çocukları kurtarması için çağrıda bulundu. Güneş, “Evlat acısı tarif edilemiyor. Bunu anlamıyorlar mı?“ diye sordu.