Çocuklara "Zindan"da Bayram

Çocuklara "Zindan"da Bayram

İşgal zindanlarındaki esirler bayramda ailelerine özlem duyarken Filistinli 250 Çocuk Esir Bayram Elbiselerinden Mahrum


Esirler Araştırma Merkezi Müdürü Rafet Hamdune, işgal rejimi cezaevleri idaresinin işgal hükümetinin de desteğiyle bayram günlerinde Filistinli esirlere uluslararası hukuka aykırı bir şekilde muamelede bulunduğunu söyledi.

cocukesir

“Bayram işgal zindanlarında tutulan esirler için kalp katliamı gibidir. Yüzlerce esirin kalpleri bayramda çocukları için parçalanıyor” diyen Hamdune, esirlerin özellikle bayramda çocuklarına ve ailelerine kavuşmayı ümit ettiğini bildirdi.

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin bu durumu gözardı ettiğini kaydeden Hamdune, ailelerin esirleri ziyaretlerine, esirlere tatlı ve elbise gönderilmesine, kadın esirlerin çocuklarıyla bir araya gelmelerine izin verilmediğini belirtti.

Hamdune, 250’si çocuk 5700 esirin işgal zindanlarında bayram havasından mahrum olduklarını, anneleriyle ve babalarıyla görüşemediklerini söyledi.

Filistinli çocuk esirlerin diğer çocuklar gibi bayram sevinci yaşayamayacaklarını kaydeden Hamdune, İsrail’in bayramda Filistinli esirlere kötü muamelesini artırabileceği uyarısında bulundu.

Hamdune, uluslararası insan hakları örgütlerine seslenerek, işgal rejimine baskı yapmalarını ve işgal zindanlarındaki esirlerin bayramda ibadetlerini özgürce yapabilmelerini sağlamalarını istedi.

Kızılhaç’ın organizesiyle Gazzeli Esir Aileleri Nefha Cezaevi’nde Tutulan Oğullarını Ziyaret Etti

Gazzeli ailelerin yarın Nafha cezaevindeki yakınlarını ziyaret etmesi bekleniyordu.
Gazze Şeridi sakini Filistinli esir ailelerinden bir grup Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan çıkış yaparak Nefha Cezaevi’nde esir tutulan oğullarını ziyarete gitti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Gazzeli esir ailelerinden 17’si çocuk 52 kişinin 27’i esiri ziyaret için Nefha Cezaevi’ne gittiğini bildirdi.

İşgal rejimi zindanlarında aralarında kadınların, çocukların ve hastaların da bulunduğu 6 bin Filistinli esir bulunuyor ve oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze Şeridi sakini esirlerin aileleri, Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından organize edilen ziyaretler sayesinde işgal rejimine ait çeşitli cezaevlerinde tutulan oğullarıyla hasret gideriyor.

Gazzeli esir ailelerinden 7’si çocuk 25 kişi 20 Mayıs’ta Kızılhaç’ın organizesiyle Ramon Cezaevi’nde tutulan 15 esiri ziyaret etmişti.