Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Çocuklar, Cami ve Cemaat

Haydin çocuklar camiye!
Haydin veliler, çocuklarınızı camiye gönderin!

Çünkü, Müslümanca bir eğitim, Müslümanca  bir öğretim ve terbiye için camilerin asla ve asla alternatifi yoktur. Cami dışındaki her yer yapaydır, yapmacıktır, sentetiktir ve sunîdir.

İnsanlar için bütün eğitim ve öğretim kurumları birer araçtır, insanlar bu kurumlarda geçicidirler. Fakat camiler aynı zamanda amaçtır, hedeftir, hayatın merkezidirler.

Camiler hem eğitim merkezidirler, hem staj yerleridir ve hem de ustalık dönemlerinin yaşanacağı hayatın merkezidirler.

Dünyanın her yerindeki İslami hareketlerin, İslam"ı hayata hakim kılma mücadelelerinin merkezleri hep camiler olduğu halde, bunun bir istisnası Türkiye olmuştur.

Tevhidî düşünceye mensup Müslümanlar olarak bu coğrafyanın batısında maalesef yıllarca camileri terk etmişiz.

Ve çok şeyler kaybetmişiz. Doğu ve güney doğudaki kardeşlerimiz bu hataya düşmedikleri gibi, camileri İslami eğitimin merkezi yaparak çok şey kazanmışlardır.

Bu yaz çocuklarımızı camiye göndermek suretiyle bu hatamızdan dönmeliyiz.

Çocuğumuz, yeryüzünde Allah Teala"nın evleri mesabesindeki camilerin havasını solumalıdır. Allah Teala"nın nurunun en yoğun bulunduğu camilerle iç içe yaşamalıdırlar.

Çocuklarımız caminin imamıyla, müezziniyle iç içe olmalıdır, onlarla samimi bir irtibat kurmalıdır. Çocuğumuz için bu önemli bir enerjidir.

Başta Kitab-ı Kerimimiz olmak üzere İslam adına öğrenebileceği çok şey vardır cami imamından.

Eğer cami görevlisinin birtakım eksiklikleri varsa, hatta bizim titizlikle aradığımız tam bir tevhidi şuura sahip biri değilse bile, inanınız ki bizim çocuğumuz sayesinde onlar da farkında olmadan belirli seviyeye gelecektir.

Çocuğumuz yaz tatili boyunca her gün mutlaka birkaç vakit namazı camide kılmalıdır. Böylece namaz kılmayı öğreneceği gibi, aynı zamanda müezzinlik yapmayı, hatta namaz kıldırmayı bile öğrenecektir.

Sonra, kendi akranlarıyla camide kuracağı samimiyetin dışında, mahallenin, köyün olgun insanlarıyla kuracağı ilişki, tanışıklık, çocuğumuzun sosyal hayatına çok büyük katkılar sağlayacaktır.

Yetişkin cemaat tarafından bilinmek, sevilmek ve takdir edilmek, bir çocuk için kazançların en büyüğü, en unutulmaz ve daimi olanıdır.

Kısacası, bu yaz bizim birinci tercihimiz kesinlikle camiler olmalıdır.

Bu konuda bize düşen destek neyse vermeliyiz, imamların yanında olmalıyız, verimli olabilmeleri için çocuk velileri olarak üzerimize düşeni yapmalıyız.

Hem Allah aşkına söyleyin, bulunduğumuz yerde imamların en yakın dostu bizler değil de kimler olacak ki?

Bilen bayanları göreve çağırıyoruz!

Geçen yıl da söylediğimiz gibi, ikinci tercihimiz, İslam adına eğitim almış bayanlarımız tarafından evlerde verilecek eğitimdir.  Başta küçük kız çocukları olmak üzere, yaşlarından dolayı camilere alınmayan çocuklar, evin durumuna göre onar kişilik gruplar halinde evlerde eğitilmelidirler.

Biz biliyoruz ki, her mahallede en azından bir imam kadar eğitim almış, kendisini eğitmiş kızlarımız, bayanlarımız mevcuttur ve bunlar derhal devreye girmelidir, yaz boyunca görevlendirilmelidir. Evlerine alacakları sekiz on çocuğa ikindiye kadar müthiş bir eğitim verebilecekleri kanaatindeyiz ve hatta buna şahidiz.

Veliler olarak eğer bunun tadını alırsak, yaz tatilinden sonra, kışın öğretim dönemindeki cumartesi ve pazar günleri bile bunu devam ettirmek isteyeceğiz.

Bu çalışma, aynı zamanda nice hanım kardeşimize güzel bir iş sahası açacak, Allah Teala"yı gazaba getirecek iş alanlarından kurtaracak onları.

Doğru Haber

Bu yazı toplam 6708 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar