Çocuk Katili Suud Suçunu Kabul Etti

Çocuk Katili Suud Suçunu Kabul Etti

Yemen'de 9 Ağustos'ta 40'tan fazla çocuğun ölümüne yol açan Suudi hava saldırısıyla ilgili açıklama yapan koalisyon, saldırının lokasyonunun yanlış seçilmesinin 'sivil zayiat'a yol açtığı açıklamasında bulundu.

Yemen'de Husilere karşı savaşan Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon bugün bir açıklama yaparak 9 Ağustos'ta bir okul servisine düzenlediği ve en az 40 çocuğun ölümüyle sonuçlanan hava saldırısındaki "hataları" kabul etti.
 
Koalisyon güçleri tarafından bugün yapılan açıklamada "hata"ya neden olanların soruşturulacağı belirtildi.
 
Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten koalisyona bağlı ekibin başındaki Mansur el Mansur, saldırının Husi liderleri ve militanlarının bulunduğu "meşru bir askeri hedef" olan bir otobüse yönelik olduğunu iddia etti ancak yanlış lokasyon seçiminin "sivil zayiata" yol açtığını kaydetti.
 
Suudi Devlet Haber Ajansı SPA tarafından yayımlanan açıklamada, "Koalisyonun Ortak Güçler Komutanlığı hatalar nedeniyle pişmanlığını ifade eder, kurbanların ailelerine taziye ve dayanışma duygularını sunar" denildi. Açıklamada kurbanların ailelerine tazminat ödenmesi konusunda Yemen hükümeti ile işbirliği yapılacağı ve angajman kurallarının gözden geçirileceği ifade edildi.
 
Açıklamada, Suudi liderliğindeki koalisyonun sivilleri hedef almadığı iddiasına da yer verildi. Geçen hafta Suudi liderliğindeki koalisyonun Hudeyde'de düzenlediği saldırıda da en az 22 çocuk ve 4 kadın yaşamını yitirmişti.
 
SALMAN'IN 'SUUDİ ARABİSTAN DENDİĞİNDE ÇOCUKLARININ KORKUDAN TİTREMESİNİ İSTİYORUZ' DEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
 
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli gazete Al-Khaleej'de yayımlanan bir haberde, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın devlet görevlilerine, Yemen'deki çocuk katliamıyla ilgili "Uluslararası eleştiriler umrunuzda olmasın. Yemen'de kuşakların bilincinde büyük bir iz bırakmak istiyoruz. Çocuklarının, kadınlarının ve hatta erkeklerinin Suudi Arabistan'ın adı telaffuz edildiğinde korkudan titremesini istiyoruz" dediği ileri sürülmüştü.