Çocuk Katili Suud

Çocuk Katili Suud

Yemen’de devam eden iç savaşta geçen yıl çocuk ölümlerininyüzde 51’inden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sorumlu olduğu iddia edildi. BM, koalisyonu 680’den fazla çocuğun ölümü ile yaralanmasına sebep olmakla suçladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen’deki iç savaşta geçtiğimiz yıl yaşanan çocuk ölümlerinin yarısından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sorumlu olduğunu açıkladı. BM, “Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar” ile ilgili hazırladığı taslak raporunda, düzenlenen hava saldırılarında en az 349 çocuğun öldüğü belirtildi ve hastaneler ile okullara yönelik saldırıların dörtte üçünün yine aynı güçlerce gerçekleştirildiği ifade edildi.

TEHDİTLE KARA LİSTEDEN ÇIKTI

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, taslak raporun Genel Sekreter Antonio Guterres’e ulaştığını ve Guterres’in taslağı silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilci Virginia Gamba ile ele alacağını söyledi. Aynı koalisyon gücü geçen yıl da BM tarafından kara listeye alınmıştı ancak sonra listeden çıkarıldı.Suudi Arabistan’ın BM’ye yaptığı yardımları kesme tehdidi üzerine listeden çıkarıldığı iddia edilmişti.