“Çocuk Evi”nde Başörtülü Stajyer Engeli

“Çocuk Evi”nde Başörtülü Stajyer Engeli

Montessori denen eğitim sistemini verdiği iddiasındaki Küçük Kara Balık Çocuk Evi’nden, başörtülü stajyerlere çalışma engeli.

Bir taraftan 28 Şubat postmodern darbesinin yaraları sarılmaya çalışılırken, diğer taraftan bazı kuruluşlar tarafından hala başörtüsünü dışlama güdülerinin yaşatıldığı görülmektedir.

“Küçük Kara Balık Çocuk Evi” de bunlardan biri. 3-6 yaş aralığındaki çocuklara Montessori eğitimi veren kurumun, başörtülü stajyer çalıştırmayı doğru bulmadığı ve stajyerleri kabul etmediği öğrenildi.

Oysa Montessori denen eğitim sistemi, kişilerin her türlü düşüncesine saygı duymayı hedefleri arasında yor. Gelin görün ki, söz konusu İslami değer ve semboller olunca hazımsızlık sorunu yaşayanlarda bu saygıdan eser kalmıyor.

Böylelikle kurum, temel prensiplerinin başına “çocuğa ve onun kişiliğine saygı duyma”yı bıraktığı halde, kendi personelinin kişiliğine saygı duymayarak verdiği eğitimi içselleştirmediğini ortaya koydu.

Kurumda çalışan stajyerlerin, başörtülü çalışma önündeki bu anlamsız ve ilkel tavırdan dolayı severek yaptıkları işlerini bırakmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

HAKSÖZ HABER