Çocuğunun Misketleriyle Gözyaşı Döktü

Çocuğunun Misketleriyle Gözyaşı Döktü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde, terör örgütü PKK’nın çocuklarını kaçırdığı iddiasıyla ailelerin başlattığı oturma eylemi 6. gününe girdi.

Eyleme sonradan gelenlerle birlikte 11 aile katılırken, gözü yaşlı anneler çocuklarının bir an önce bırakılmasını istedi. Oturma eylemine Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan ve lise öğrencisi oğlu A.B.T.’den 52 gündür haber alamayan 60 yaşındaki Fatma Türk de katıldı. Oğlunun evde oynadığı misketleri getirerek gözyaşı döken Fatma Türk şöyle konuştu: “Bu zulmü kabul etmiyorum. 15 yaşındaki oğlum çarşıya gitti, arabaya koyup götürdüler. Başını dizime koyup uyuyordu. Oğlum akşam evden sokağa çıktıktan sonra kayboldu. 52 gündür haber alamıyoruz. Yetkililer oğlumu bulsun. Oğlum evde bu misketlerle oynuyordu. Böyle bir çocuk ne anlayacak silahtan? Oğlumu serbest bıraksınlar.”

Diyarbakır’da, çocuklarının 23 Nisan’da Lice ilçesinde düzenlenen bir piknikte kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia eden ailelerin oturma eylemi sürerken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, eşit olmayan çocukların ailelerine gönderilmesini istedi. Reşitliğin kanunen sınırları olduğunu, reşit olan insanların yaptıklarının kendilerini bağladığını ifade eden Tan, şöyle konuştu: “Reşit olmayan ve  iddia edildiği gibi 15, 16, 17 yaşlarındaki gençler şu veya bu şekilde dağa gitmişlerse, PKK’ya düşen bunları ailelerine iade etmektir. Veya bu şekilde gelenlerin önünü kesmektir.” Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, çocuklarını PKK kaçırdığı gerekçesiyle ailelerin eylem yapması üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti.

 

dha / cihan