Çocuğunu Emzirirken Şehid Oldu, Bebek Yaralı

Çocuğunu Emzirirken Şehid Oldu, Bebek Yaralı

Bir Aylık Filistinli Bebek “Sütünü Emerken Annemi Ne Hakla Aldınız?” Demez mi?

Kadın, çocuk, yaşlı, hasta demeden Gazze’yi vahşi bir şekilde bombalayan işgal güçleri iki gün önce yine masum insanların kaldığı bir evi hedef aldı. Evdeki dram Gazze’de olup biteni gözler önüne seriyor. Saldırıya uğrayan evin enkazından annesinin göğsüne yapışık, ama hâlâ hayatta ve annesinin sütünü emen ve henüz bir ayını doldurmayan bir bebekle saldırıda şehit olan annesi çıkarıldı.

Olay şöyle gelişti: “Akşam güneş battıktan sonra işgal uçları Cihad Şaas adındaki Filistinlinin Han Yunus’taki evini hedef aldı. Saldırı sonucunda ev içindekilerin başına yıkıldı. Saldırıda evin hanımı şehit olurken, bir aylık bebeği ise yaralı olarak kurtuldu.”

Saldırıdan sonra enkaz altındakilerini kurtarmaya koşan komşulardan biri muhabirimize şunları anlattı: “Vakit akşam namazından sonraydı. Büyük bir gürültü işittim. İşgal güçlerinin saldırdığını anlamdım ve koşarak komşumuz Cihad Şaas’ın evine geldim. Eşiyle çocuğunun içerde olduğunu bildiğimden evin içine koştum. Onlara aramaya başladık, çok geçmeden sivil savunma ve ilk yardım ekipleri geldi. Bayan Siham’ın cesedine ulaşıldı ve tablo çok acıydı. Siham daha bir ayını doldurmamış olan bebeğini kucaklamıştı ve bebek de yaralı olarak annesinin göğsüne yapışıktı.”

Bebeğin babası ise şunları söyledi: “Patlama sesini duyduğumda camideydik. Saldırılar nedeniyle akşam ve yatsı namazını cem ediyorduk. Dışarı çıktığımda evimin saldırıya uğradığını gördüm. Saldırıda eşim şehit olmuştu, bebeğim ise yaralıydı.”

 

fiem