Clinton: İsrail'in Özür Dilemesi için Yıllarımı Verdim

Clinton: İsrail'in Özür Dilemesi için Yıllarımı Verdim

ABD'de Demokratların başkan aday adayı ve dışişleri eski bakanı Hillary Clinton, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi için çok çaba sarfettiğini ancak başarılı olamadığını söyledi

ABD eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat listenin başkan aday adayı Hillary Clinton, İsrail'in Mavi Marmara katliamı sonrasında Türkiye'den özür dilemesi için yıllarını harcadığını söyledi.

Brooking Institution'daki bir programda konuşan Clinton, İsrail ve Arap ülkeleri ilişkileri ile ilgili bir soruya cevap verirken Ortadoğu ülkelerinin ortak çıkarlarının her zaman bir fırsat olduğunu söyledi. Mavi Marmara katliamı sonrasında başta Henry Kissinger olmak üzere önemli strateji uzmanlarından yardım istediğini söyledi.

Clinton, İsrail ve Türkiye arasında iyi ilişkiler kurulmasını önemsediklerini ancak yıllarca uğraşmasına rağmen İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini sağlayamadıklarını söyledi.

İHH öncülüğünde STK'lar tarafından Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisi İsrail işgal güçleri tarafından saldırıya uğramış, 9 Türkiye vatandaşı şehit edilmişti.