Cizre'den Korkunç Haberler Geliyor: PKK Dindarlara Saldırıyor

Cizre'den Korkunç Haberler Geliyor: PKK Dindarlara Saldırıyor

Şengal'de öldürülen YPG'lilerin cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden PKK'lıların ilçede muhafazakar ailelerin oturduğu evler uzun namlulu silahlarla tarandı 3 ev ateşe verildi.

HÜDA PAR'lı yetkililerin verdiği bilgiye göre, Şengal'de öldürülen 4 YPG militanının cenazeleri gece saatlerinde Habur Sınır Kapısından alınarak Cizre'ye getirildi. Kobani bahanesiyle ikinci bir 6-7 Ekim olayları çıkarmaya çalışan PKK yandaşları, HÜDA PAR'lıların oturduğu Nur Mahallesine saldırdı.

Gece 03.00'ten beri devam eden olaylarda çok sayıda eve uzun namlululu silahlarla ateş açıldı, 3 ev ateşe verildi. HÜDA Par ilçe yönecilerinden Aziz Deniz'in babası Abdullah Deniz'in açılan ateş sonucu evinde öldürüldüğü duyuruldu.

Hamile kadın ve çocukların yaşadığı ev ateşe verildi

Ateşe verilen evlerden birinde hamile kadın ve çocukların bulunduğu bu kişilerin duvarların balyozlarla kırılarak tahliye edildiği öğrenildi.

yenisafak.com.tr'ye açıklama yapan HÜDA Par Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük, Nur Mahallesi'ne giren yollara hendekler kazınarak araç giriş çıkışınının bu şekilde engellendiği ve elektrik ile telefon hatlarının da kesildiğini söyledi.

Saldırlanlar dağdan inen PKK'lılar

Elibüyük şunları söyledi: "Bu Mahalle 3-4 aydır saldırı altında olan bir mahalle. 6-8 Ekim olaylarına benzer bir kalkışma bu. Güvenlik güçleri zamanında müdahale etmezzse çok sayıda ölüm haberi gelir. Sonuç itibariyle bir partilimizin babası evinde şehit edildi. Saldırıyı yapanlar dağdan inen PKK militanları. Gelişi güzel sokak çatışması değil. Evler önceden tespit edilmiş. Bu doğrultuda evler silahla taranıp sonra da ateşe verildi."