Cizre'deki Operasyon Havadan Görüntülendi

Cizre'deki Operasyon Havadan Görüntülendi

Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarının güvenlik güçlerine yönelik saldırıları ve pusu hazırlıkları, emniyete ait insansız hava aracı tarafından görüntülendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yollara hendek kazıp barikat kuran terör örgütü PKK mensuplarının güvenlik güçlerine yönelik saldırıları ve pusu hazırlıkları havadan görüntülendi.

Emniyete ait insansız hava aracı (İHA) tarafından çekilen görüntüler, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından kamuoyuyla paylaşıldı. 

Görüntülerde, ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlere yönelik başlatılan operasyonda, PKK'lıların ara sokaklardan güvenlik güçlerine saldırıları yer alıyor.

Terör örgütü PKK mensuplarının iş makineleriyle yollarda hendek kazması ve kamyonlarla getirdikleri hafriyatla sokak girişlerinde oluşturdukları barikatlar da İHA'nın kamerasına yansıyor. 

Güvenlik güçlerine roketatarla saldırıda bulunmak isteyen bir teröristin etkisiz hale getirilmesi de görüntülerde yer alıyor. 

Silahlı teröristlerin sokaklarda dolaştıkları görülüyor. Terör örgütü PKK mensuplarının tuzaklama yaptıkları esnada patlayıcı maddenin infilak etmesi de görüntülerde bulunuyor. 

Bakanlık, operasyondan önce terör örgütü mensuplarının yollara yaptığı barikatlara ilişkin fotoğrafları da kamuoyuyla paylaştı.


AA