Cizre'de teröristler Yaralıların Kurtarılmasını Engelliyor

Cizre'de teröristler Yaralıların Kurtarılmasını Engelliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında bulunduğu öne sürülen yaralıları kurtarmak için gönderilen iki ambulans, teröristlerce kazılan hendekler nedeniyle güvenli bölgede bekletiliyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında bulunduğu öne sürülen yaralıları hastaneye sevk etmek amacıyla gönderilen iki ambulans, PKK'lı teröristlerce yollara yerleştirilen el yapımı patlayıcılar ve kazılan hendekler nedeniyle, eve yaklaşık 600 metre uzaklıktaki güvenli bölgede bekletiliyor.

İlçeye bağlı Cudi Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında yaralılar bulunduğu yönünde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezine yapılan ihbar üzerine, öğle saatlerinde bölgeye acil vakalar için özel olarak hazırlanmış tam donanımlı bir ambulans sevk edildi. Aynı saatlerde Cizre Belediyesine ait bir ambulans da söz konusu adrese gönderildi.

Ambulanslara patlayıcı ve hendek engeli

PKK'lı teröristlerce yola kazılan hendekler, kurulan barikatlar ve yerleştirilen el yapımı patlayıcılar nedeniyle, ambulanslar evin bulunduğu sokağa giremedi. Ambulanslar bunun üzerine eve yaklaşık 600 metre mesafedeki Nusaybin-İdil yol ayrımında bekletildi.

Can güvenlikleri polisler tarafından sağlanan ve bekleyişleri halen devam eden 112 Acil ambulansındaki 2 sağlık görevlisi ve bir şoför ile Cizre Belediyesine ait ambulanstaki bir sağlık görevlisi ve şoför, telefonla iletişim kurdukları kişilerden yaralıların ambulansların bulunduğu güvenli bölgeye getirilmesini istedi. Görevliler, ancak görüştükleri kişilerden yaralıların getirilmesi konusunda şu ana kadar olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etti.

Sağlık görevlileri can güvenliğini riske atarak hizmet vermeye çalışıyor

Sağlık görevlileri, komuta merkezine gelen tüm çağrılara cevap verdiklerini belirterek, "Gece gündüz kendi can güvenliğimizi de riske atarak burada sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Allah'ın izniyle de bu hizmeti vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Cizre Belediyesine ait ambulanstaki görevli de can güvenliği ve hendekler nedeniyle yaralıların bulunduğu yere giremediklerini, öğle saatlerinden itibaren yaralıların hastaneye sevki için güvenli bölgede beklediklerini bildirdi.

Belediyeye ait ambulansın şoförü ise HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile zaman zaman telefonla görüştüğünü belirterek, bekleyişlerinin devam ettiğini kaydetti.