Cizre'de PKK/HDP provokasyonunun detayları

Cizre'de PKK/HDP provokasyonunun detayları

Dün akşam HDP/PKK’nin anons aracından İslam’a ve Müslümanlara yapılan hakaretin ardından uzun namlulu silahlarla yapılan tarama ve saldırıların detayları ortaya çıktı.

Cizre Nur Mahallesinde PKK'lilerin uzun namlulu silahlarla mütedeyyinlere ait evleri taramasıyla sonuçlanan provokasyonun saat 20.30 sıralarında sokak lambalarının kırılmasından sonra sokaklara giren HDP anons aracından mütedeyyin Müslümanlara yapılan hakaretle başladığı belirtildi. Evleri taranan mütedeyyin aileler, kalaşnikof, biksi ve diğer uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen taramaların saat 20.30 sıralarında başladığını ve sabah saat 03.30’e kadar devam ettiğini belirttiler.

HDP/PKK yandaşlarının Silopi ve Mazıdağı’nda çarşafa hakaret etkinliği düzenlemesinin ardından Türkiye genelinden olduğu gibi Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Kadın Kolları da hakareti kınamak için bir basın açıklaması yaptı.  Basın açıklamasının bitiminde eve dönen cemiyet üye ve gönüllüleri büyük ses cihazlarının kurulu olduğu HDP/PKK anons aracının İslam’ı ve Müslümanları hedef alan ve rahatsız eden sloganlar attığına dikkat çektiler.

Evleri PKK yandaşları tarafından taranan aileler, gündüz saatlerinde başka mahallelerde anons yapan HDP aracının akşam saatlerinde sokak aydınlatma lambalarının kırılmasının ardından aralarında çok sayıda çocuğunda bulunduğu yaklaşık 150  kişilik bir grubun mahallelerine girdiğini ve dindar olarak bilinen kişileri IŞİD'çi olmakla suçlayarak hakaretlerde bulunduğunu söylediler.

Evi taranan mütedeyyin aileler daha sonra, “Biz onlara 'Böyle yapmayın bu şekilde slogan atmayın, bu şekilde fitneye sebep oluyorsunuz.' dedik. Onlar da tamam deyip uzaklaştılar. Ama daha sonra provokasyon amaçlı kullanılan aracı parçalayıp imha ettiler. Daha sonra bizim bu araçları parçaladığımızı söylediler. Kesinlikle biz arabaları imha edip parçalamadık.  Bu görüntüleri kendi basınlarına vererek ayrıca bir provokasyon peşindedirler bu saldırganalar.” diyerek önemli bir ayrıntıya dikkat çektiler.  

Mahalle halkının tepki göstermesinin ardından kısa bir tartışma yaşandığını dile getiren görgü tanıkları, yaşanan tartışmayı yandaşlarına saldırı olarak duyuran PKK'lilerin daha sonra mahallede bulunan trafoyu patlattığını ardından da mahallede dindar olarak bilinen kişilere ait evlere uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.

Evleri uzun namlulu silahlarla taranan aileler, HDP anons aracının saat 20.30 sıralarında herkesin evinde istirahate çekildiği ve çocuklarının uyuduğu bir vakitte; yatak odalarının, mutfak ve çocuk odalarının bile tarandığını ifade ettiler. Aileler evlerine uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıların sabah saat 03.30 sıralarına kadar devam ettiğini söyleyerek yaklaşık 50 merminin evlerinin bütün odalarının içine isabet ettiğini söylediler.  

Saldırıya uğrayan mütedeyyin aileler, saldırıların failleri ile ilgili Cizre Emniyet Müdürlüğünin hiçbir işlem yapmadı ve şimdiye kadar kendilerine bir dönüş olmadığını sözlerine ekleyerek, “ Devlet Cizre’de sanki yok. Halkı birbirine kırdırtmak istiyorlar. Eğer kendi görevlerini yapmak istemiyorlarsa aradan çekilsinler” ifadelerine yer verdiler.

Gündüz saatlerinde Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla PKK/HDP uzantılarının 25 Kasım'da Silopi'de tesettür ve çarşafa hakaret ettikleri eylemler kınanmış, PKK yandaşlarının açıklamanın yapıldığı alandaki provokasyon girişimi kalabalığın sağduyulu tavrıyla sonuçsuz kalmıştı.  (İLKHA)