Cizre'de Ölü Sayısı Arttı

Cizre'de Ölü Sayısı Arttı

Cizre'de dün akşam başlayan çatışmalarda şu ana kadar ölen kişi sayısı iki oldu. Sokağa çıkma yasağı ise bugün de devam ediyor. Nusaybin'de bir PKK'lının öldürülmesinden sonra esnaf bugün kepenk açmadı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam saat 20.00 sıralarında çıkan çatışmalarda 2 kişinin öldüğü belirtilirken, çatışmalarda biri polis birçok kişinin de yaralandığı belirtildi.

Şırnak Valiliğinin dün gece saat 20.00 itibari ile ilan ettiği sokağa çıkma yasağından sonra gece başlayan şiddetli çatışmalar gece boyunca da devam etti.

Edinilen bilgilere göre; ilçenin Nur ve Cudi mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede çıkan çatışmalarda iki kişinin öldüğü ve birçok kişinin de yaralandığı belirtildi.

Sabah saatlerinde çıkan çatışmalarda ise henüz kimliği belirlenemeyen bir polis yaralandığı haberi geldi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Şırnak Valiliğinden, Cizre ilçesinde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

"Bölücü terör örgüt mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, bu kapsamda vatandaşların can ve mal güvenliği için dün saat 20.00'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği kaydedildi.

NUSAYBİN'DE ESNAF KEPENK AÇMADI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün gece çıkan olaylarda polisle çatışırken öldürülen PKK'lıdan sonra esnaf işyerlerini açmadı.