Cizre’de Kutlu Doğum Etkinliği

Cizre’de Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Efendimizin veladetinin 1444 ‘üncü yılı münasebetiyle, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Cizre’de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Öğleden sonra saat 13.30’da 7’den 70’e büyük bir katlımın gerçekleştiği Cizre Kutlu Doğum Etkinliği, tarihi Kırmızı Medrese’nin (Medresa Sor) arkasında yapıldı. Yaz saati uygulamasına alışamayan halkın alana geç iştirak ettiği görüldü.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nca Kutlu Doğuma özel hazırlanan binlerce CD, alana gelen halka dağıtıldı.

Yoğun katılımın gözlendiği etkinlik, Mahmut Benzer’in Kur’anı-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yaşlı, genç, kadın ve çocuklardan oluşan Peygamber Sevdalısı Cizreliler, ellerindeki Kelime-i Tevhid bayraklarıyla okunan ilahilere büyük bir coşkuyla eşlik ettiler.

Etkinliği yapıldığı alanda “Özgürlük ve Kuruluş Önderine Bin Selam”, “İslam Ava Heyate, Dîcle u Nîl u Firate”, “Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir” gibi pankart ve dövizlerinin açıldığı görüldü.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği, okunan Mevlid-i Şerif ve yapılan konuşmalar esnasında kimi zaman duygulu anların yaşandığı etkinlik, büyük bir coşkuyla devam etti.

Etkinliğin açılış ve selamlama konuşmasını yapan bölge âlimlerinden Molla Abdulbari Çelik, İslam kardeşliğine vurgu yaparak, Hz Muhammed’in dünyaya gelişiyle yeryüzünün rahmetle buluştuğunu söyledi.

“O’nun ümmeti olan bizler, zulme rıza göstermeyecek ve boyun eğmeyeceğiz”

Hz Muhammed’in hiçbir zaman zalimlere boyun eğmediğini dile getiren Çelik, “Ahir zaman Peygamberi hiçbir zaman zalimlere boyun eğmemiştir. Biz de O’nun ümmeti olarak zulümlere asla boyun eğmeyeceğiz. Nuh’un memleketi Cizre’den Allah’ın düşmanlarına, Müslümanlara eziyet ve zulüm edenlere, bir kadını çocuklarıyla beraber yakmak isteyenlere sesleniyoruz;  emellerinize ulaşmayacaksınız. Hz Muhammed zulme boyun eğmediği gibi O’nun ümmeti olan bizler de zulme rıza göstermeyecek ve boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

Çelik, konuşmasının devamında, Peygamber efendimizin farklı yönlerinden kesitler sunarak, yetimlere, kadınlara, komşulara, yaşlılara nasıl davranılması gerektiğini anlattı.

Etkinli alanını dolduran halka, “Hz Muhammed için göstermiş olduğunuz bu teveccüh ruz-i mahşerde önünüze çıkacaktır.” diyen Çelik, Meleklerin bu ana, muhabbete ve coşkuya tanıklık ettiğini belirtti.

Abdulbari Çelik Hoca’nın konuşmasının ardından platforma, Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aytekin, Salih Gözüngü ve Özcan Güner çıkarak Peygambere özel bestelenen ilahileri seslendirdiler.

Cizre Botan Mevlithanları tarafından okunan Mevlid-i Şerif’ten sonra, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Beşir Şimşek, Peygamber Efendimizin yaşamı boyu verdiği mücadeleyi anlattı.

“O, tarihte hiç kimseyle kıyaslanmayacak bir liderliğe sahiptir”

“Allah-u Teâlâ bize, nefsimizle baş başa kalmamamız için Peygamberler göndermiştir.” diyen Şimşek, konuşmasında şunları ifade etti: “Bizler Peygamberler aracılığıyla Hak ve Batıl’ın ne olduğunu, doğruyu ve yanlışı öğrendik. Onlar bizim için en büyük örnek ve önderdir. Bizler son Peygamber Hz Muhammed’in ümmetiyiz. O, tarihte hiç kimseyle kıyaslanmayacak bir liderliğe sahiptir. Bu çağda kendini topluma lider olarak tanıtan batıllar fanidirler ve yok olup gidecekler. Ancak, Allah’ın gönderdiği Peygamberler bakidirler. İşte bizler bugün buraya, her gün ezanlarımızda, kametlerimizde ve namazlarımızda, ismini zikrettiğimiz Allah ve O’nun Peygamberinin aşkıyla toplanmış bulunmaktayız.”

Şimşek, konuşmasının devamında, Kelime-i Şehadete vurgu yaparak Lailaheillallah deyip Allah’tan gayrısını reddedenlerin, Muhammed Resulullah demesi gerektiğini, O’nun elçiliğini kabul etmenin de sadece dille değil, hayatında O’nun sünnetini yaşayarak göstermesi gerektiğini dile getirdi.

“Hâlâ uyanmayacak mıyız ey Müslümanlar!”

Günümüzün zalim yönetici ve liderlerinin Müslüman halkları nasıl bir hengâmenin içine koyduğunu anlatan Şimşek, artık Müslüman halkın uyanıp gerçekleri görme vaktinin geldiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdiki bu liderlere bir bakın hele; Irak’a, Yemen’e, Suriye’ye, Kürdistan’a, Arakan’a, Filistin’e, Mısır’a bakın. Ey İnsanoğlu! gözünü aç artık. Bu sahte rehberleri gör. Kendilerini halkın önderi, lideri gören bu zalim yöneticiler, kendi halkını tarumar ediyor, çocukları katlediyorlar. Kendi dünyevi menfaatleri için bunları yapıyor. Eğer dönüp Muhammed Mustafa’ya bakarsanız, işte siz o zaman kendinizin gerçek rehber ve önderini görmüş olursunuz. Hâlâ uyanmayacak mıyız ey Müslümanlar!”

Cizre’nin kanaat önderlerine de seslenen Şimşek, “Siz Ey Cizre’nin kanaat önderleri, büyükleri, âlimleri siz peygamberin varislerisiniz. Halka gerçekleri anlatın. Allah’ın Peygamberi sizden neyi istemişse, neyi emretmişse onun gereğini yapın. Daha ne zamana kadar bu mazlum Müslüman halk kandırılacak?” diye sordu.

“Şimdiki zalim önderlerin zulümleri, Musa zamanındaki Firavun’un zulmünden daha beterdir”

Konuşmasında, Ortadoğu ve Kürdistan’da dökülen kanların yegâne müsebbiplerinin ihtiras sahibi liderlerden kaynaklandığını belirten Şimşek, bugün yapılan zulümlerin, Musa zamanındaki Firavun’un zulmünden daha beter bir hâl aldığını söyleyerek şunları dile getirdi: “Şimdiki zalim önderlerin zulümleri, Musa zamanındaki Firavun’un zulmünden daha beterdir. Bugün Laik, Kemalist ve Demokratlar kadınlara,  çocuklara ve hatta anne karnındaki 8 aylık bebeğe kastediyorlar, onları evleriyle beraber ateşe veriyorlar. Sonra da kalkıp kadınlara yapılan zulümden dem vuruyorlar. Binlerce kadın ve genç onların ihtirasları, sözde davaları uğruna öldüler. Bunlar kan ve gözyaşından başka, fitne ve fesatlıktan başka bu halka ne verdiler?”

Şimşek, konuşmasının sonunda bölge âlimlerine büyük görevler düştüğüne dikkat çekerek, “Âlimlere büyük görevler düşüyor. Burada ilçe ilçe, köy köy, ev ev dolaşıp Muhammedi davayı halka tebliğ etmek gibi bir vazifeleri vardır. Bu insanlara ancak bu şekilde yararlı olabiliriz. Muhammedi sevdayı bu halkın tamamına nakşetmeliyiz.” dedi.

Etkinliğin sonunda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okunan salavatlar açıklandı. Buna göre Cizre’de 20 milyon salavat,130 hatim, bin 910 Yasin-i Şerif, 95 bin 142 defa da İhlas Suresi’nin okunduğu açıklandı. Yapılan duayla etkinlik son buldu.  (İLKHA)