Cizre'de Al Jazeera Ekibine Silahlı Saldırı

Cizre'de Al Jazeera Ekibine Silahlı Saldırı

Cizre’de Al Jazeera Türk ekibinin de kaldığı bir otele, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.Odalarına üç mermi isabet eden Al Jazeera Türk muhabiri Abdülkadir Konuksever ve kameraman İlker Taş saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Üç gün boyunca yaşanan olayları izlemek üzere Cizre’de bulunan Al Jazeera Türk ekibinden muhabir Abdülkadir Konuksever ve kameraman İlker Taş'ın da kaldığı otel binasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Sokakta eylem yapan, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) üyeleri tarafından düzenlenen saldırıdan Konuksever ve Taş yara almadan kurtuldu.
Dün akşam saatlerinde Cizre’de bulunan Mem-u Zin Oteli'nde kaldıkları odada, gece yaşanan çatışmaları kaydetmek üzere pencerenin önüne kamera kuran ekip üyeleri kayıt almaya başladıktan kısa bir süre sonra otel binasına ateş açıldı. Otelin arkasındaki tek katlı evlerin damlarına çıkan YDG-H üyelerinden biri kalaşnikof olduğu tahmin edilen uzun namlulu silahla pencereden çekim yapan ekip üyelerine ateş açtı.

Ekip üyelerinin yere yatarak kurtuldukları saldırıda odanın pencereleri kırılırken duvarlara üç mermi isabet etti. Görüntüler pencere kenarında kayıtta bulunan kamera tarafından kaydedildi.

YDG-H’liler ateş açtıkları sırada ‘Seni katledeceğim’ diye bir ses duyuldu. Olaydan sonra otele girmeye de çalışan YDG-H’liler, otel çalışanlarının ikna etmesiyle bundan vazgeçti.

Al Jazeera Türk ekibi de olayın ardından oteli terk ederek bölgeden ayrıldı.

Demirtaş ‘Gençler değil’ demişti

Cizre’de yaşanan olaylarda yaşamını yitirenlerin taziyesine katılmak üzere önceki gün Cudi Taziye Evi’ne gelen Demirtaş çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlamış, çatışmaların YDG-H’lilerle HÜDA-PAR üyeleri arasında olmadığını savunmuş, provokatörlere dikkat çekmişti. Demirtaş “Gençler açıklama yaptılar, biliyorsunuz kendi aralarında yaptıkları tartışmanın sonucunu kamuoyuyla paylaştılar. Tam da bu açıklamanın yapıldığı saatlerde bu olayların yaşanması tesadüf olabilir mi?” dedikten on dakika sonra Cudi Taziye Evi’ne yüz metre uzaklıkta, Nusaybin Caddesi üzerinde yine yol kesen silahlı YDG-H’liler araçları durdurarak kontrol etmişti.

Öcalan ‘Sonlandırın’ talimatı vermişti

Geçtiğimiz hafta İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, “Çözüm yolunda tarihi adımların arifesindeyiz" diyerek, bölgedeki yol kesme, adam kaçırma, vergi salma, mahkeme kurma gibi eylemlerin mutlak sonlandırılması talimatını vermişti. Öcalan’ın talimatı HDP heyeti tarafından Kandil’e iletilmiş, Kandil’den de bu sözleri olumlayan mesajlar gelmişti. Ancak Cizre’de Nur Mahallesi’nde yaşanan ve üç kişinin ölmesi, beş kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda YDG-H çatışmanın taraflarından biri oldu. (Kaynak: Al Jazeera)