Cizre olaylarının Arkasındaki Ülke

Cizre olaylarının Arkasındaki Ülke

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin eylemlerine sahne olan Cizre'de neler oluyor? Yazar Kelkitlioğlu, bugün köşesinde yazdı.

Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, Cizre olaylarının arkasında Alman istihbaratının olduğunu yazdı.
Yazar, 'paralel örgütün' bugüne kadar karşı karşıya kalınan bütün ihanet şebekelerinden daha tehlikeli olduğu görüşünde.
YDG-H ile ittifak yapmakla suçladığı emniyet içindeki paralel yapılanmanın çözüm sürecini bitirmek için her türlü yolu mübah saydığını iddia eden yazar, daha sonra o raporun ilgili bölümünü okurlarıyla paylaştı:
ALMAN İSTİHBARATI ORGANİZE EDİYOR

"Cizre’de oynanan oyun, kurulan kirli ittifak sedece bunlarla da sınırlı değil. Bugün bu köşede, devletin istihbarat raporlarına yansıyan ve bölgedeki provokasyonlarda dış güçlerin etkisini ortaya koyan bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Çözüm sürecine karşı olan derin PKK’nın baronları YDG-H’nin yapılanmasını burada oluşturdu. Kendilerinden olan bazı PKK’lıları buradaki evlere yerleştirdi. Peki bu gücü nereden alıyorlar? Alman istihbaratı bu bölgede eylemleri organize ediyor. Buradaki bazı isimleri, örgütün Almanya’da üst düzey isimleriyle görüştürerek talimatları almasını sağlıyorlar. Çünkü son 5 yıldır Alman istihbaratı PKK’yı kontrol etmek istiyor”

Halkın sürece desteği, İmralı’dan gelen kararlı açıklamalar, bölgedeki hakimiyetini kaybetmek istemeyen dış güçlerin belli ki hiç ama hiç işine gelmiyor. PKK’nın, Mart ayı içerisinde silahları bırakmak için önemli bir adım atmaya hazırlandığı bilgisini alan bu dış güçlerin nihai hedefi ‘çözüm süreci’nin başarıya ulaşmaması."