Çipras ve Putin Görüşmesi Bugün

Çipras ve Putin Görüşmesi Bugün

Yunanistan’ın Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan 450 milyon euroluk borcunu ödemesi için verilen süre yarın dolarken, 2 günlük resmi ziyaret için dün Rusya’nın başkenti Moskova’ya giden Başbakan Çipras bugün Devlet Başkanı Putin’le görüşecek.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın AB’yi ‘korkutan’ 2 günlük Rusya ziyareti, bugün Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesiyle başlıyor. Birlikte bir de öğle yemeği yiyecek olan ikilinin ekonomik ve ticari bağları güçlendirme adına 3 yıllık bir plan da dahil olmak üzere bir dizi anlaşma imzalaması bekleniyor.
 
Yardımcısı Yannis Dragasakis, Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Ekonomi Bakan Vekili Nadia Valavani ve Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakellaridis’in eşlik ettiği Çipras ziyaret kapsamında Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ve Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin ile de bir araya gelecek.
 
Kommersant gazetesi tarafların doğalgaz fiyatında indirim konusunu ve gıda ambargosunu gündeme alabileceğini yazmıştı. Nitekim Rusya'nın tarım ürünleri denetleme servisi Rosselhoznadzor, 6 Nisan itibarıyla Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Macaristan'daki tarım ve gıda tesislerinde inceleme gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Bu da, AB ülkelerine uygulanan gıda ambargosu kaldırıldığında bu ülkelere öncelik verileceği ihtimalini güçlendirmişti.
 
Diğer taraftan ziyaretin tarihinin, borcun ödenmesi için üzerinde mutabık kalınan son güne denk gelmiş olması, AB tarafında Rusya’nın Yunanistan’a para yardımı yapabileceği endişesine yol açmıştı.
 
Sputnik