Çipras ve Netanyahu'dan Türkiye'ye Mesaj!

Çipras ve Netanyahu'dan Türkiye'ye Mesaj!

Çipras ve Netanyahu, derinleşen ittifaklarının Türkiye'yi hedef almadığını savundu

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Yunanistan Başbakanı Aleksi Çipras, iki ülke arasında derinleşen ittifakın Türkiye'yi hedef almadığını savunan bir açıklama yaptı.
Jerusalem Post'un haberine göre Kudüs'te Çipras'la birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, Yunanistan'la uzun vadeli ve yakın bir ilişki yürütmeyi hedeflediklerini belirttikten sonra, “Ancak bu ilişki Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirme çabalarından bağımsız olarak yürüyor" dedi.
Netanyahu, Ankara ile ilişkileri normalleştirme çabalarının süreceğini ifade ederek, “Geçmişte Türkiye ile İsrail'in iyi ilişkileri vardı. Bunun bozulmasını istemezdik. Bozulmasının sebebi de biz değiliz. Eğer Türkiye tarafından bir politika değişikliği varsa, bunu memnuniyetle karşılarız" diye konuştu.
Yunanistan Başbakanı Aleksi Çipras da, İsrail-Yunanistan görüşmelerinin başka bir ülkeyi hedef almadığını savunarak, “Biz sadece kendimizin ve bölgedeki diğer ülkelerin çıkarlarını gözetiyoruz" dedi.
İsrail ve Yunan başbakanları bugün de Kıbrıs Rum Kesimi'nde Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades'in de katılımıyla üçlü olarak bir araya gelecek.
Çipras, isim vermeden yine Türkiye'yi kastederek, “Bu toplantı da hiç kimseyi hedef almıyor. Biz hiç kimseye karşı değiliz. Başkalarının katılımından da memnun oluruz" diye konuştu.