Çipras hükümetinden Türkiye'ye ilk ziyaret

Çipras hükümetinden Türkiye'ye ilk ziyaret

Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias, dün geldiği İstanbul'da önce Patrik Bartholomeos ile daha sonra Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Yunan Bakan, patrikle görüşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "ekümenik" ifadesini kullandı

Yunanistan'da iş başına gelen Çipras hükümetinden ilk kez bir bakan dün Türkiye'yi ziyaret etti. Çipras hükümeti üyelerinden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, dün geldiği İstanbul'da önce Patrik Bartholomeos ile daha sonra da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Azinlikca.net'te yer alan habere göre resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias, Patrik Batholomeos ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Ekümenik" ifadelerini kullanarak, "Ekümenik Patrik Hazretleri ile yaptığımız görüşmede her şeyden önce Patrikhane'nin önemli manevi rolünden ve insanî eserinden övgüyle söz ettik. Patrik Hazretlerine gelecek yılki Ekümenik Sinod için yaptığı çalışmalarda deteğimizi sunma fırsatını bulduk. Ayrıca Hıristiyan kiliseleri ve değişik dinler arasında cesaret, basiret ve bilgelikle ilerlettiği diyalogla ilgili de bir kez daha desteğimizi dile getirdik. Eylül ayında bazı kesimlerin farklılığa barbarlıkla yaklaştığı Ortadoğu’daki dinî ve kültürel cemaatlerin korunması amacıyla yapacağımız büyük buluşma için desteklerini bize sundu" dedi.

Yunan bakan, Başbakan Davutoğlu ile akşam saatlerinde bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden resmi bir açıklama yapılmadı. Ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu. 

ANKARA'YA GEÇTİ

Yunan bakanın bugün de Ankara'da mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor.