Çin'de yolsuzluk soruşturması devlet televizyonuna sıçradı

Çin'de yolsuzluk soruşturması devlet televizyonuna sıçradı

Çin Devlet TV'sinde ekonomi yorumları yapan Cui Chengan ve Ekonomi editörü Li Yong tutuklandı

Çin devlet televizyonunda ekonomi yorumcusu olan Cui Chengan ve Ekonomi Haberleri Müdürü Li Yong yolsuzluk gerekçesi ile tutuklandılar.

Milliyetçi fikirleri ve Çin Komünist Partisi'ni öven yorumları ile tanınan Rui Chengan hakkında soruşturma söylentileri yaklaşık bir ay önce ortaya çıkmıştı. O zaman devlet TV reklâm bölümü Go Çjensu hakkında yolsuzluk soruşması başlatıldığı ilan edilmişti. Rui Chengan ise bu soruşturmanın kendisi ile ilgisi olmadığını söylemişti.  

Çin Devlet Televizyonu çalışanlarının tutuklanması memleket idaresinde çalışan yüksek mertebeli bürokratlara karşı yürütülen yolsuzluk kampanyasının devamı olarak kabul ediliyor. Geçen ay Komünist Partisi üyesi ve ülkenin üst düzey askeri liderlerinden General Xu Caihou rüşvetle suçlanarak görevinden alındı. Daha önce de Devlet Emlak Yönetimi Kontrol Komitesi başkanı Jiang Ziming, ve Çin Ulusal Petrol Şirketi eski Genel Müdür Yardımcısı Wang Yongchun partiden ihraç edilmişlerdi.

Yolsuzlukla mücadele kampanyasının başlangıcından bu yana on binlerce memurun görevden alındığı ve tutuklandı belirtiliyor.