Cinayette Şok İtiraf! İzni Gülen'den Aldı

Cinayette Şok İtiraf! İzni Gülen'den Aldı

O dönem paralel yapı ile hareket eden bir polis Soysal cinayetiyle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu...

Cevzet Soysal... 1998'de Batman'da Hizbullah'ı hedef alan bir dizi kaçırma eylemi sonrası ortadan kayboldu. Bugüne kadar akıbetiyle ilgili somut hiçbir bilgiye ulaşılamadı.

Eşi, kız kardeşi ve oğlu Soysal'ın izini sürerken, cinayetle ilgili soruşturmadan çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Soruşturma dosyasındaki detaylara göre, Batman Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube'de görev yapan ve Fetullahçı oldukları belirtilen polisler, ilde Hizbullah'ı bitirmek üzere Fetullah Gülen'den talimat aldı. 

Yine o dönem çalışan bir polisin ifadesine göre, Soysal, diğer kaçırılanlar gibi işkence edilip serbest bırakılacaktı. Ancak bir polisi sesinden tanıyınca infazına karar verildi. O infaz için danışılan Gülen ise , "Arkadaşlara zarar geleceğine bir Hizbullahçı eksik olsun" diyerek infazı onayladı. O dönem paralel yapı ile hareket eden bir polisin itiraflarına göre, Gülen'in dönemin emniyet ve il imamı vasıtasıyla paralel yapıya mensup polislere, "Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan arkadaşlarımızdan özel ricamdır. Ne yapılıp edilip Hizbullah bitirilmelidir. Kardeşlerim ellerinden bir şey gelip de yapmazlarsa iki elim yakalarında olacaktır"diye talimat verdi. O dönem Batman İstihbarat Şube Müdürü olan Cemil Ceylan da bunun üzerine emrindeki cemaatçi polisleri toplayarak, "Hocaefendi her ne kadar bize rica etmişse de tevazu gereği rica etmiştir. Bu bizim için bir emirdir" dediği toplantıda bulunan bir polis tarafından soruşturma savcısına itiraf edildi.

TEK TEK KAÇIRDILAR

İddiaya göre, bu talimat gereği harekete geçen paralel polisler Batman'da Hizbullah'ın kurmayları olarak bilinen Sıddık Öz, Kazım Uysal ve Cevzet Soysal'ı JİTEM süsü vererek kaçırdı. İstihbarat Şube polisleri tarafından JİTEM süsü verilerek kaçırılan söz konusu kişiler daha sonra Ahmet Akbal'ın başında bulunduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim ediliyordu.

İNFAZ EMRİ GÜLEN'DEN

Sıddık Öz ve Kazım Uysal paralel polislerin ellerinden sağ kurtulurken Cevzet Soysal, kendisini kaçıran bir polisi sesinden tanıması üzerine ortalık karıştı. Panikleyen cemaatçi polisler ağabeylerinden deşifre olduklarını ne yapmaları gerektiğini sordu. İddiaya göre durum Fetullah Gülen'e iletildi ve kendisinden, "Arkadaşlara zarar geleceğine bir Hizbullahçı eksik olsun" diye talimat geldi. Bu işin bir vebali olmadığı, gönüllerini rahat tutmaları gerektiği söylenince Soysal, iddiaya göre 25 günlük işkence ardından Beşiri Kırsal'ında boynu kırılmak suretiyle infaz edildi.

3 FİRARİ ABD'DE

Batman Emniyeti'nde görevli eski Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, dönemin Batman TEM Şube Müdürü olarak görev yapan eski Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerden 8'i Adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken diğer 8 şüpheli savcılıkça serbest bırakıldı. Paralel yapılanmanın eski emniyet imamı Süleyman Uysal, dönemin Batman bölge imamı Bahattin Karataş ve dönemin istihbarat imanının firari olarak ABD'de oldukları belirtildi. Soysal ailesinin şikâyeti üzerinde Batman'da başlayan soruşturma İstanbul'daki Paralel Yapı dosyasıyla birleştirilmişti

GÜLEN 1 NUMARALI ŞÜPHELİ

Gülen'den alınan izin sonrası infaz edilen Soysal Beşir Kırsalı'na gömüldü. Cesedinin gömüldüğü yere bir gün sonra gidilen kontrolde ise cesedi vahşi hayvanların yediği tespit edildi. Bunun üzerine daha derin bir kuyu kazılarak yeniden gömüldü. İşte o dönem paralel yapılanma ile birlikte hareket eden itirafçı polis memurunun bu iddiaları Fethullah Gülen'i bir numaralı şüpheli yaptı.
Kaynak : Sabah