Cinayet silahında Çatlı'nın parmak izi

Cinayet silahında Çatlı'nın parmak izi

Mehmet Ağar ile ilgili davanın iddianamesinde çarpıcı bilgiler yer aldı: Tarık Ümit ganimet paylaşımı nedeniyle infaz edildi. Ömer Lütfi Topal'ı öldüren silahtaki bantta Abdullah Çatlı'nın parmak izi çıktı.

Faili meçhul soruşturmasında 1990'larda işlenen 19 ayrı cinayetle suçlanan Mehmet Ağar ve ekibi için hazırlanan iddianame önceki gün Ankara 13. Ağır Ceza mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede dönemin Emniyet Müdürü Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken örgütün yöneticileri olarak gösterirken, Ergenekon davasındaki belgeler delil gösterildi. İran asıllı Lazem Esmaeili, Asker Smitko'nun öldürülmesiyle ilgili "Yeşil" kod isimli Mahmut Yıldırım'ın MİT'e verdiği ifadelere de yer verildi. İki kişinin ölümüyle ilgili Yıldırım'ın hesabına yatırılan 300 bin ve 50 bin Mark'ı Ahmet Demir sahte kimliği ile çektiğinin tespit edildiği belirtildi.
TARIK ÜMİT'E İNFAZ
İddianamede, MİT ve Emniyet haber elamanı olarak çalışan ve örgüt içinde yer alan Tarık Ümit'in iç infazla öldürüldüğüne yer verildi. Buna göre Behcet Cantürk, Savaş Buldan ve Fevzi Aslan'ın öldürülmesi eylemlerine katılan Ümit, öldürülen kişilerden elde edilen paranın paylaşımında yaşanan sorunlarla ilgili bilgileri MİT'e verdiği için öldürüldü. Cinayetlerde ele geçirilen silahların, başka faili meçhullerle ilişkili olup olmadığının anlaşılması için Diyarbakır, Erzurum, Adana, Samsun, Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa ve Kayseri'deki polis ve jandarma kriminallerinde yapılan incelemeler de iddianaye girdi.
PARMAK İZİ BANTTA ÇIKTI
İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'nın raporuna göre 1994'te öldürülen Cantürk ve Recep Kuzucu olayında kullanılan silahlardan biri, Fevzi Aslan ve Salih Aslan cinayetlerinde de kullanıldı. Medet Serhat ve İsmail Karaalioğlu cinayetlerinde bulunan mermi çekirdekleri, Yusuf Ekinci'nin öldürülmesinde kullanılan menmi çekirdekleriyle irtibatlı çıktı. 28 Ocak 1996'ta Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesinde kullanılan Kalaşnikof silaha ait şarjör ve üzerinde sarılı olan bandının yapışkan iç kısmında Abdullah Çatlı'nın sağ el orta parmak izinin tespit edilmeside yer aldı.
Kaynak: SABAH