"Çin 'Amin' Demeyi de Yasakladı"

"Çin 'Amin' Demeyi de Yasakladı"

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Çin'in Doğu Türkistan'daki baskı ve zulümlerinin arttığını belirterek, "Çin, namazda Fatiha Suresi okunduktan sonra yüksek sesle 'amin' demeyi bile yasakladı" dedi.

Uygurtürk yaptığı açıklamada, Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine uyguladığı zulüm ve şiddetin dozunun her geçen gün arttığını belirtti.

Uygur Türklerinin uzun zamandır diken üstünde yaşadığını ifade eden Uygurtürk, "Çin, Doğu Türkistan'da İslam'ı yok etmek ve insanların inançlarını yaşamaması için her türlü baskı ve zulmü yapıyor" diye konuştu.

Çin'in Doğu Türkistan'da ramazan ayında orucu yasakladığını anlatan Uygurtürk, "Ayrıca gençlerin camiye girmeleri, kızların 110 santimetreden uzun etek giymeleri, devlet memurlarının evlerinde Kur'an-ı Kerim ve seccade bulundurmaları ve açık alanlarda namaz kılınması da yasaklandı" dedi.

Uygurtürk, "Çin'in baskı ve zulümleri o kadar arttı ki, namazda Fatiha Suresi okunduktan sonra yüksek sesle 'Amin' demeyi bile yasakladı" ifadesini kullandı.

Uygurlar'ın dinine çok bağlı olduklarını, İslam'ı hakkıyla yaşamaya çalıştıklarını aktaran Uygurtürk, oradaki insanların İslam aşkını yok etmek için Çin'in her türlü yola başvurduğunu, asker ve polisler aracılığıyla uyguladığı şiddeti en üst seviyeye çıkardığını söyledi.