Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

"Çılgın Türkler"i gaza getirenler

Hürriyet'in tepesinde Bayrak ve Atatürk logosunun altında "Türkiye Türklerindir" diye yazar!

Bunun tercümesi "Türkiye Kemalistlerindir" şeklinde olur aslında.. Atatürksüz bir Türkiye düşünülemeyeceğine göre, Türkiye de Türklerin olduğuna göre..

Döner gelirsiniz 1946 TDK sözlüğüne "Türkün dini Kemalizmdir".

Bu bir "Müthiş Türk" efsanesidir.. Ve bu derin bir psikolojik harp operasyonudur.. Resmi tarih böyle yazılır.. Geçen gün Gözcü / Sözcü ekibi yeni bir spor gazetesi çıkarttı.. Adı "Açık, Mert, Korkusuz"un baş harflerinden oluşuyormuş, ama Twitter cemaatı bunun neyin kısaltması olduğunu iyi bilir. Herkes de bilir..

Sözcü resmen Doğan Grubu'na ait değil.. Ama başından beri aralarında derin ve köklü bir bağ olduğu da görünüyor. Ben Doğan ailesinden biri gibi görüyorum bu gazeteyi. Resmen üstünde gözükmese de bir kan ve neseb bağı olduğu çok açık. Doğan Grubu'nun başka spor gazetesi de var aslında. Şimdi buna yeni bir gazete daha eklemiş oluyor..

Holiganizmin misyonerliği işte böyle yapılır!

Milliyet yazarı Mehveş Evin, köşesinde sert bir şekilde eleştirdi. Sosyal medyada "amk", "amq" kelimelerinin ne anlama geldiğini çocukların bile bildiğini belirten Evin, "Zorlama olması bir yana, çok aşağılık bir isim. Ayıptan geçtim, futboldaki holiganizm ve şiddetin artık en uç noktası. Nedir bu kadınların cinsel organıyla uğraşma hastalığı?" ifadelerini kullandı.

Doğan Grubu bu yanlışın yansımasının altından zor kalkar..

"Benim bedenim benim kararım" kampanyası da geri tepmişti, ardından böyle bir gaf media grubu için ağır bir darbe olsa gerek.. Evet "çok aşağılık" bir girişim..

Günlük 400.000 tirajı var spor mediasının. Habertürk'ten hemen sonra ilk 10'da 7 ve 8. sırada yer alıyor.. Her gazetede ekonomi ve dış politikadan daha fazla spor haberi var, yetmiyor demek ki.

Bu iş bir hastalık haline geldi. Belediyeler, hükümet, sermaye bu hastalığın değirmenine su taşıyor. Bu işin bakanlığı var, federasyonu var..

Lütfen! Bu iş bir cinayet. Toplumun ruh sağlığı için tehdit edici bir noktaya geldi..

36 gazete var, bunların 4'ü spor, 32'sindeki spor sayfalarının toplamı, bu dört gazetenin toplam hacminden fazla.. Yani en az 10 günlük gazete etkisine sahip mediada sporun gücü.. Ve toplam tirajları da bu anlamda 400.000'i doğrudan olmak üzere 1,5 milyona yakın olsa gerek.

Yahu, 4 milyon 600 bin toplam tiraj.. 600.000'i naylon tiraj. O da bir başka şike olayı.. Promosyon ya da fiktif.. Yok böyle bir tiraj.. 1 milyona yakını kurumsal abone.. Havayolları, kamu alımı.. 1,5 milyonu spor haberleri için alıyor, siyaset, ekonomi olmasa da olur.. Ya da o da olsun kabilinden. Adam gazeteyi okumaya arka sayfadan başlıyor. Arka sayfa güzeli (?!) var ya!

Bu holiganizmin içinde sex de var şiddet de.. alkol de var ileri safhada uyuşturucu da. Kumar zaten işin vazgeçilmezi.. Bugün futbol dediğiniz şey bu!

Sözcü ilk 5'te.. Siyasetteki üslubu spor dünyasına, spor dünyasındaki holiganik üslubu siyaset dünyasına taşımaya çalışan bir "arızalı" tip sözkonusu burada..

Doğan Grubu'nun ilk beşte toplam 1.100.000 tiraja ulaşan 3 gazetesi var..

Bu yeni spor gazetesi bakalım tiraj kartelasında nereye oturacak ve kimden ne kadar tiraj alacak.

Bana kalırsa haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok edecek ve bu iş geri tepecek.

Herkesin anası, eşi, kızı, kardeşi var. Kendinden geçip böyle konuşanların bile bu konuda belli bir hassasiyeti var. Gelinen nokta "ar damarı çatlamış" olan bir seviyedir ki, birileri buna isyan edecektir..

Birileri böyle bir gazete çıkartmak isteyebilir. Her zaman her toplumda bu kafada birkaç kişi bulunabilir. Ama bunlar büyük bir merkez media grubu içinde destek bulamaz. Bulmamalı.. Orası porno yayın yapan mafia medyası mı ki, böyle bir şey orada destek bulabiliyor?.

Bana göre bu spor işi değil, ticari kaygıdan da öte bir şey. Bu bir psikolojik harp girişimidir.. Bir operasyon yapılıyor gençlik üzerinde..

Derin yapılar toplumu, daha çok da işsiz gençleri bu batağa çekiyor ve onlar üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorlar..

Bu işin zamanlaması da bana ilginç geldi, üslub da. Sonuçta kem söz sahibine aittir. Herkes kendi beynindekini ve yüreğindekini söyler.. Söz kişinin aynasıdır..

Bu ülkede sadece bu çirkinlikler olmuyor.. Bunlara inat, doğru, güzel, iyi şeyler yapan da az değil.

Buyurun size güzel bir haber: "Adıyaman Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, bölümlerini derece ile bitiren başarılı öğrencilere diplomalarını ve takdir belgelerini verdi, onları tek tek tebrik etti." Burada ilginç olan ise ödül alan öğrencinin başı örtülü olması idi.. Orduda bugün bunlar da var.. Teşekkürler Albayım.

Ha! Bu konu o kadar kolay anlaşılacak bir konu değil..

Sözcü, eski Gözcü'nün devamı gibi, ama resmen Doğan Media Grubu'nda değil aslında. Peki bu Sözcü kimin sözcülüğünü yapıyor? Yarını beklemeniz gerekecek sanırım.

Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1332 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar