Cihad Muğniye’nin Şehadetinin 6. Yılı

Cihad Muğniye’nin Şehadetinin 6. Yılı

İsrail tarafından şehit edilmişti: Cihad Muğniye’nin şehadetinin 6. yılı

 

Şehit olduğunda 25 yaşında olan Cihad Muğniye, aynı zamanda Hizbullah’ın efsanevi komutanı ve ‘genelkurmay başkanı’ olarak bilinen şehid İmad Muğniye’nin oğlu. Babası İmad da, 13 Şubat 2008’de Suriye’de kendi aracının arkasına park edilen bir araca yerleştirilen patlayıcı ile şehit edilmişti. Uzun yıllar ABD ve İsrail tarafından aranan İmad Muğniye’nin CIA-MOSSAD ortak operasyonu ile şehit edildiği biliniyordu.

İmad Muğniye'nin Çocuklarına Vasiyeti Neydi?

Lübnan’da yayın yapan “Asia News” Hizbullah Komutanı Şehid İmad Muğniye’nin yaşamı hakkında Hıdır Avvareke imzalı bir makale yayınladı.

Makalede İmad ile Kuveytli bir iş adamının arasında geçen bir sohbete yer verildi. İmad Muğniye’nin Suriye’deki yaşamı boyunca ona en yakın isimlerden biri, Şam’da İmad’ın sıkça uğradığı bir kahvecide geçen sohbeti şöyle anlattı:

İmad, Kuveytli iş adamına kaç çocuğu olduğunu sordu. Kuveytli iş adamı başladı çocuklarını tek tek saymaya, onlardan gururla bahsetti. Kariyer yapma istekleri olduğunu söyledi. Sonra ise İmad’a dönerek Hacı Hüseyin senin kaç çocuğun var, ne yapıyorlar” diye sordu:

İmad, büyük, küçük, ortanca ayrıntılarına girmeden oğullarını saydı. Kuveytli iş adamının “ileriye dair istekleri nedir” sorusuna ise “Şu an için eğitimlerini devam ettirip, daha sonradan Siyonizmle mücadele saflarında şehit olarak boyanmak istiyorlar” cevabını verdi.

Kuveytli iş adamı şaşırarak “Peki sen onlar için ne istiyorsun” diye sorunca İmad, “Okullarından mezun olup Rabbblerine ve dinlerine hizmet edecekleri bir hayat tesis etmelerini istiyorum. Asla direniş yolundan sapmayarak bana ve Allah’a zafer ya da şehadet hediyesi sunmalarını istiyorum” diye cevaplandırdı .

Kuveytli iş adamı ise İmad’ın cevabı üzerine; ” İmad, beni kendimden utandırdı, o nerede, biz nerede” dedi.

Cihad Muğniye'nin Şehadetinin 5. Yılı