CIA Rusya Açıklaması

CIA Rusya Açıklaması

CIA Direktörü Brennan, Paris'te yaşananları 'bir defalık bir olay' olarak gördüğünü ifade etti.

IŞİD'in yayınladığı bir video ile ABD'yi 'Fransa'nın kaderini yaşamakla' tehdit etmesinin ardından bir açıklama yapan ABD Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, ülkesinin Rusya ile terör konusunda istihbarat paylaşımını artırması gerektiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre, Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'ndeki bir toplantıda konuşan John Brennan, ABD ile Rusya'nın terörle mücadele amacıyla istihbarat paylaştığını ancak bu paylaşımın artırılması gerektiğini belirtti.

Brennan, 'Suriye konusunda Rusya ile aralarındaki görüş ayrılıklarına rağmen' önceki haftalarda Rus meslektaşlarından biriyle Suriye'yle ilgili güvenlik sorunlarını konuştuğunu da paylaştı.

"IŞİD, YouTube üzerinden 'din görünümü altında insanları kandırıyor'"

Washington'daki toplantıda Brennan, IŞİD'in amacının 'öldürmek' olduğunu söyledi ve örgütün mesajını iletmek için YouTube gibi sosyal medya araçlarını kullanmasını da 'din görünümü altında insanları kandırmak' olarak tanımladı.

Brennan, 129 kişinin öldüğü Paris saldırılarını ise 'bir defalık bir olay' olarak gördüğünü ifade etti. Bununla birlikte Paris'teki gibi saldırıların 'kaçınılmaz olduğunu düşünmediğini' belirten Brennan CIA'in de benzer saldırıları önlemek için 7/24 çalıştığını söyledi.

Brennan'ın bu açıklamaları, IŞİD'in yayınladığı bir video ile ABD'yi 'Fransa'nın kaderini yaşamakla' tehdit etmesinin ardından geldi.