CIA Başkanı Türkiye'ye Geliyor

CIA Başkanı Türkiye'ye Geliyor

CIA Direktörü Mike Pompeo, ilk yurtdışı ziyaretini yarın Türkiye'ye gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında terör örgütleri PYD ve FETÖ konularının ele alınacağı açıklandı.

CIA Direktörü Mike Pompeo, ilk yurtdışı ziyaretini yarın Türkiye'ye gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında Türk yetkililerle terör örgütleri PYD ve FETÖ ele alınacağı belirtildi.
Donald Trump'ın Başkanlık görevini devralmasından sonra CIA'in başına getirdiği Pompeo, terörle mücadelede yeni stratejiyi hazırlayacak isimler arasında yer alıyor.
Başta Suriye krizinin çözümü ve DEAŞ ile mücadele olmak üzere birçok konuda yeni bir strateji için düğmeye basan Trump yönetiminin öne çıkan isimlerinden biri de Pompeo olarak gösteriliyor.
Mike Pompeo, Senato oylamasında Senatörlerin başkanlık seçimlerine Rusya'nın "siber saldırı yoluyla müdahale ettiği" iddiasını desteklemiş ve "Rusya'nın demokrasimize zarar vermek istediğinden şüphem yok." ifadesini kullanmıştı.
Obama yönetiminin İran ile imzaladığı Nükleer Anlaşmaya karşı olduğunu açıklayan Pompeo, daha önce yaptığı açıklamada göreve geldikten sonra anlaşmanın iptal edileceği mesajını vermişti.