CIA Ajanından Türkiye'ye Tehidit

CIA Ajanından Türkiye'ye Tehidit

ABD’de CIA’ye yakın düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi’nin Ortadoğu uzmanı Stein, yazısında Gülen’i savunarak Fırat Kalkanı üzerinden Türkiye’yi tehditlerde bulundu.

Akşam'ın haberine göre; ABD'nin en önemli düşünce kuruluşlarından olan ve CIA'ye yakınlığıyla bilinen Atlantik Konseyi'nin Orta Doğu ve Türkiye uzmanı Aaron Stein, The Atlantic adlı haber sitesindeki köşesinde skandal bir yazıya imza attı. Stein yazısında bir yandan tutuklanan FETÖ'cü polisleri savunurken diğer yandan Türk ordusunun IŞİD'e karşı verdiği savaşın bir sonraki aşamasında çatışmaların Türkiye tarafında yaşanacağını söyleyerek tehdit edercesine bir yazı kaleme aldı.

FETÖ'CÜ POLİSLERİ SAVUNDU

Stein DEAŞ'in, Türkiye içinde halen aktif olduğunu ve bu örgütün kökünü kurutabilecek tüm emniyet ve yargı mensuplarının FETÖ'den tutuklandığını iddia etti.

FETÖ'CÜLERİ MASUM GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

Stein, "Türkiye aynı anda Gülen takipçileri, PKK ve IŞİD'le mücadele etmek zorunda ve emniyetin istihbaratı, operasyonlar kapsamında tutuklanan polis memurlarının ardından zayıfladı. Tutuklananlar arasında en son Gaziantep'te meydana gelen IŞİD saldırısını soruşturacak olan polisler de vardı" iddiasında bulundu. FETÖ mensubu emniyetçileri "başarılı" göstermeye çalışan Stein diğer yandan Türkiye'nin Cerablus'taki başarısını hazmedemeyen açıklamalarda bulundu.