CHP'yi sarsacak Ekmeleddin İhsanoğlu ifşaatı

CHP'yi sarsacak Ekmeleddin İhsanoğlu ifşaatı

CHP'nin ağır topu Muharrim İnce, Cumhurbaşkanlığı çatı adayıyla ilgili yaptığı bomba itirafla partisinde deprem yaratacak.

umhurbaşkanlığı seçimi için CHP ve MHP'nin üzerinde anlaşmaya vardığı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında Muharrem İnce'den gelen itiraf deprem etkisi yaratacak. 

İnce öyle bir açıklama yaptı ki onun sözlerini duyan Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir bile 'Şoke oldum' dedi. 

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adayı olduğunu televizyondan öğrendiğini söyleyerek bu duruma isyan eden Muharrem İnce, "Saklayacak bir şey yok. Şu gerçek ki bu gönülden atılan bir imza değildi. Elim mahkûmdu" dedi. 

Sevilay Yükselir'e telefonda sarsıcı açıklamalar yapan Muharrem İnce, İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda tavrının net olduğunu ve bunu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne karşı da söylediğini itiraf etti. 

ELİM MAHKUMDU

İşte İnce'nin telefonda yaptığı o sarsıcı itiraflar;

-"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda tavrım nettir. Saklayacak bir şey yok. Bu konudaki serzenişlerimi Genel Başkan'ın yüzüne de söyledim zaten. Ha evet. İhsanoğlu'nun aday olması için verilen imzalarda ikinci sıradaki benim imzam ama şu gerçek ki bu gönülden atılan bir imza değildi. Elim mahkûmdu ve benim için artık yapacak hiçbir şey de kalmamıştı.

BİZE DANIŞILMADI

-Kısacası benim bu konudaki tavrım budur asıl tepkim İhsanoğlu'nun ismine ya da adaylığına değil, bunun bize danışılmadan yapılmış olmasınadır. Bu böyle olmamalıydı! Ben 15 yaşından beri bu partinin çatısı altındayım ve partimizin genlerinde asla böyle bir tarz ve üslup yoktur."

ŞOK OLDUM! TELEVİZYONDAN DUYDUM!

Sevilay Yükselir telefonda bu sözleri duyunca çok şaşırdığını belirterek İnce'ye '"Valla şok oldum şimdi, tavrınızı net biçimde göstermenizden" deyince şu karşılığı almış;

-"Niye şok oluyorsunuz ki? Sonuçta gerçek ortada. Evet ben de sizin gibi televizyondan duydum partimin destekleyeceği Cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu. Böyle bir durumda kıvırmanın, gerçeğin üzerini örtmenin bir mantığı var mı! Yakışır mı benim gibi bir pozisyonda olan bir siyasiye böyle bir muamele. Sadece ben değil tabii bu muamele ile karşılaşan, neredeyse bütün arkadaşlarımız".