CHP'yi Karıştıran İstifa Çağrısı

CHP'yi Karıştıran İstifa Çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Güler, “Cemaatle işbirliği, ateş denizinden çıkmak için mumdan gemiye binmekti” dedi. Güler'e cevap gecikmedi PM üyesi Oktay, Güler'i istifaya davet etti.

30 Mart yerel seçimlerinde aldığı oyları analiz etmeye çalışan ana muhalefet partisi CHP’de, seçimde alınan oy oranının “cemaat ile işbirliği” yapıldığı gerekçesiyle düşük çıktığını savunan ulusalcı kanadın etkin isimlerinden CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in bu çıkışına, genç PM üyesinden sürpriz bir yanıt geldi. Ekrem Kerem Oktay, “Birgül Hanım kimseyle işbirliği yapmadık, öyle bir kanaatiniz varsa istifa edin partimizden. Ne duruyorsunuz?” yanıtını verdi.

‘Bizim için hezimet’

Güler’in, sosyal paylaşım ağı Twitter’daki hesabından “Cemaatle işbirliği, ateş denizinden çıkmak için mumdan gemiye binmekti; mumdan gemilere ateş denizinde ne olursa, seçim sonucu da o oldu” yorumunu sürpriz bir tepki geldi.

Partide iki dönemdir Parti Meclisi (PM) üyesi olarak görev yapan Ekrem Kerem Oktay, yine Twitter üzerinden Güler’e cevap verdi. Oktay, “Birgül Hanım kimseyle işbirliği yapmadık, öyle bir kanaatiniz varsa istifa edin partimizden. Ne duruyorsunuz?” yanıtını vererek, istifa çağrısında bulundu