CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Mi?

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimine daha aylar var ama şimdiden adaylar konuşulmaya başlandı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Ergenekon davası kapsamında tahliye edilmesinin ardından kulislerde Başbuğ'un Köşk'e çıkabileceği konuşulmaya başladı.

Ancak Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, CHP'nin Köşk içn adayının Başbuğ yerine MHP'li isim Meral Akşener olabileceğini iddia etti.

İşte Aşık'ın yazısından o bölüm...

KILIÇDAROĞLU TARİFİ YAPMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yani CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı çok merak ediliyordu...
Kılıçdaroğlu geçen yıl 10 Eylül’de bir televizyon konuşmasında adayın tarifini yapmış ama yıpranmaması için bu ismi açıklamayacağını söylemişti... Tarifi şöyleydi:
“CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kadın olacak. Türkiye Cumhuriyeti’ne bir kadınıncumhurbaşkanı seçilmesini doğru buluyorum. Bunun için herhangi bir isim veremem. Yıpranmaması gerekiyor. Bu isim bizim partimizin içinden değil...”

İLKER BAŞBUĞ VE MERAL AKŞENER

CHP liderinin bu sözleri sonrasında “O isim kim” sorusu sorulmaya başlandı.
Ümit Boyner gibi isimler ortaya atıldı...
Sanırız bu gizemli isim önceki gün Cumhuriyet’te Duygu Güvenç’in haberiyle ortaya çıktı. Ve pek çok kişide sürpriz etkisi yarattı.
Habere göre... ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Partilerüstü Politika Merkezi’nin (BPC) “Türkiye’nin Yerel Seçimleri” konulu raporunda cumhurbaşkanı adaylığı için iki isim ortaya atılmış... İlker Başbuğ ve Meral Akşener...

KEMAL BEY'İN TARİFİNE TAM UYUYOR

İlker Başbuğ’un bu görev için aday yapılması çok akla yakın görünmüyor...
MHP Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Meral Akşener ise Kemal Bey’in tariflerine tam uyuyor... Eski Türkiye büyükelçilerinden Morton Abramowitz ve Eric Edelman’ın başkanlığında hazırlanan raporda Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı zayıf ihtimal görülüyor. Abdullah Gül’ün ikinci dönem adaylığı karşısında Akşener’in şansının olabileceği kaydediliyor. Bakalım CHP’liler bu işe ne diyecek?