CHP'lilerden Başörtülü Gazeteciye Tahrik Edici Saldırı

CHP'lilerden Başörtülü Gazeteciye Tahrik Edici Saldırı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde CHP'li Bülent Tezcan'ın da katıldığı seçim bürosu açılışında tesettürlü gazeteciye 'canlı bomba' muamelesi yapıldı...

Aydın'ın Didim İlçesi'nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın katıldığı seçim bürosu açılışında tesettürlü olduğu için CHP üyeleri tarafından canlı bomba muamelesi gören yerel gazeteci Canan Kulfel yaşadıklarını anlattı.

CHP’nin Didim seçim bürosu açılışına motosikletiyle haber amaçlı gittiğini belirten Kulfel “Seçim bürosunun açılışının yapıldığı alana geldiğimde CHP’li seçmenler ‘Hayrola kimsin?’ dediler. Ben de yerel gazeteci olduğumu söylediğimde ‘Senin gazeteci olduğunu nereden bilelim’ diyerek çantamı aramak istediklerini söylediler. ‘Siz polis misiniz? Şüpheli bir durum var ise polisi çağırın arasın’ diyerek üstümün ve çantamın aranmasına izin vermedim ve açılışın yapılacağı büroya doğru yürüdüm. O sırada CHP’li bazı seçmenler beni işaret ederek “Canlı bomba var” şeklinde bağırdılar. Bu sürede diğer CHP’liler tarafından tartaklandım ve tekme yedim” şeklinde konuştu.

Evde gizlice ağladım

Tesettürlü giyim tarzından dolayı CHP’liler tarafından saldırıya uğrayan yerel gazeteci Canan Kulfel “Uğradığım saldırı sonrası görevimi hakkıyla yapıp haberimi gazeteme teslim ettim. Evime geçtiğimde iki çocuğumdan gizli, yaşadıklarımın etkisiyle ağladım. Çünkü inancımın gereği olarak tesettürlü giyindiğim için terörist ilan edildim” dedi.

Kadın savunucular nerede?

CHP’li üyeler tarafından uğradığı linç girişiminden sonra CHP’nin Aydın Milletvekili adayı Bülent Tayfun Talipoğlu tarafından kendisine telefonda geçmiş olsun denildiğini aktaran Kulfel “Her platformda kadın hakları, özgür basın, özgür gazetecilerden bahseden CHP’li kadınlar nerede… Ben CHP’li erkek üyeler tarafından saldırıya uğradım diye mi sessiz kalıyorlar?” şeklinde konuştu. 

Kaynak : Milat