'CHP'liden İtiraf: Gülencilerle İttifak Seçimi Kaybettirdi'

'CHP'liden İtiraf: Gülencilerle İttifak Seçimi Kaybettirdi'

Artvin'de 3 dönem başkan seçilen CHP'li Emin Özgün, koltuğu AK Parti'ye kaptırdı. Özgün, "Gülencilerle kol kola girince tabanımızı kaybettik" dedi

Solun kalesi olarak görülen Artvin'de 3 dönem oturduğu başkanlık koltuğu AK Parti'ye devreden CHP'li Emin Özgün, yenilginin nedenini 'Gülencilerle ittifak'a bağladı. Seçime tek başına girse kesin kazanacağını belirten Özgün, "Gülen grubuyla ittifak bize yaramadı. Onlarla kol kola girince sosyal demokrat tabanımızı kaybettik. Cemaatin abartıldığı kadar oyu yokmuş, bize bir faydası olmadı" dedi. "Seçimden önce Gülenciler geldi, anlaştık" diye konuşan Özgün, Kılıçdaroğlu'nun, "Cemaatle herhangi bir ittifak yapmadık" sözlerini de ilk ağızdan yalanlamış oldu. Solun ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi olarak bilinen Artvin'in 3 dönemdir koltuğu kimseye kaptırmayan CHP'li başkanı Emin Özgün, son seçimde AK Parti adayı Mehmet Kocabaş'a üstelik 9 puan farkla kaybetti. Artvin'de sürpriz bir şekilde CHP'nin kaybedip, AK Parti'nin kazanması siyasi dengeleri sarstı. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaybedilmesine en fazla üzüldüğü ilin Artvin olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, seçim değerlendirmesinde ayrıca, "Cemaat ile ittifak yapmadık. Belgesi olan çıkarsın" ifadelerini kullandı. Ancak Gülen grubunun, tüm Türkiye'de CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP'yi, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde de MHP'yi desteklediği, yurtlarında, okullarında ve evlerinde bu yönde propaganda yaptığı seçim boyunca defalarca ortaya çıktı. 

"BİN OYUMUZ VAR" 
3 dönem sonra koltuğu AK Parti'ye kaptıran CHP'li Emin Özgün, mağlubiyetin ardından SABAH'a yaptığı açıklamada 'ittifak' konusunda çok çarpıcı ifadeler kullandı, Kılıçdaroğlu'nun aksine seçimde ittifak yaptıklarını doğruladı. "Seçimden önce Gülenciler bana geldi. 'Bizim bin oyumuz var. Sizi destekleyeceğiz' dediler. Ben de kabul ettim" diyen Özgün, "Gülenciler bana çalıştılar. Lakin seçim sonuçları açıklandığında o bin oyu hiçbir yerde göremedim. Artvin'in nüfusu artmadı. Buna göre ben geçen seçimde aldığım oyu aldım. Yine de kaybettim. Demek ki böyle bir oyları yokmuş Artvin'de. Buradan şu anlaşılıyor ki, Gülencilerle ittifaka girmekle, onlarla kol kola girmekle büyük yanlış yaptık. Onların oylarından medet umduk. Bu çok büyük hataydı. Çünkü sosyal demokrat tabanımız buna tepki gösterdi. Rahatsız oldu. Biz bu tür hataları yaparak siyasette asla başarılı olamayız" dedi. 

"OYLARI HİKÂYEYMİŞ"
Özgün, seçimden önce Gülen grubunun kendisini Artvin Menderes Koleji'ne davet ettiğini de vurgulayarak şöyle konuştu: "Orada da bana söylediler. Bana bir el uzattılar ben de o eli sıktım. Reddetse miydim yani? Ama gördüm ki, öyle bin oyları falan da yokmuş. Hikâyeymiş. Öyle ya, seçim sonuçlarına bakıyorum, nerede bu Gülencilerin oyu? Yok ortalıkta. Sandığa mı gitmediler? Türkiye geneline bakıyorum. MHP'nin oyu düşmüş, CHP'nin oyu da artmamış. O zaman şu ortaya çıkıyor. Gülen grubunun öyle abartıldığı gibi ülke genelinde yüzde 3-4 oyu falan yokmuş. Böyle bir güçlerinin hiç olmadığı görüldü. Bu sonuçlar bizim kadar Gülen grubu için de tam bir hayal kırıklığıdır." Özgün, "Gülencilerle ittifak yapmasaydık, sosyal demokrat tabanımızın doğal oyunu alarak seçimi kazanabilirdik, sonuçta bunu gördük" dedi. 

"TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NI ARTVİN'DE YAPARIZ" DEMİŞTİ
Artvin'de doğan Emin Özgün 60 yaşında. 1980'de diş hekimi oldu. Adapazarı Devlet Hastanesi ve İstanbul Koşu Yolu Kalp Hastanesi'nde görev aldı. Memuriyetten istifa ederek, Artvin'de serbest diş hekimliği yaptı. CHP ilçe başkanlığını yaptı. 1999'da Belediye Başkanı seçildi. Başbakan'ın Türkçe Olimpiyatları'nı yaptırmayacakları yolundaki açıklamasının ardından, "Bu etkinliği destekliyorum. Buradan ifade ediyorum ki, Türkçe Olimpiyatları'nı Artvin'de yaptırmaya hazırız" demişti. 

SON DÖRT SEÇİMİN SONUÇLARI
1999: CHP yüzde 25, ANAP yüzde 23 
2004: CHP yüzde 46.4, AK Parti yüzde 35.5 
2009: CHP yüzde 43, AK Parti yüzde 41
2014: AK Parti yüzde 46.1, CHP yüzde 37.8
(Sabah)